Glendža: Pogazili ugovor, i dali posao drugima za duplo veću cijenu

Glendža je naveo da je posao izgradnje zgrade u Baru dodijeljen njegovoj firmi i da je sa Fondom zaključio ugovor
194 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 16:08h

Osnivač Građevinskog preduzeća ,,GP Cetinje" Duške Glendža podnio je juče krivičnu prijavu specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Đurdini-Nini Ivanović protiv crnogorskog Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, sa zahtjevom da se istipa zakonitost rada čelnika Fonda oko izgradnje zgrade u Baru i navodno sumnjivo zaključenog ugovora sa kompanijama „Zetagradnja" i „Čelebič".

Glendža je naveo da je posao izgradnje zgrade u Baru dodijeljen njegovoj firmi i da je sa Fondom zaključio ugovor.

Uprkos tome, kako tvrdi, nakon godinu i po, pošto su izgradili „mrtvu ploču" i zarobili kompletnu građevinsku operativu, u posao se, bez prethodnog raskidanja ugovora, uvode dvije podgoričke firme - Čelebič i Zetagradnju.

One, ističe Glendža, nastavljaju da rade po gotovo , duplo većim cijenama, od onih po kojim se ugovorom obavezalo GP Cetinje.

Mihailović: Laž

Izvršni direktor Fonda Boris Mihailović međutim tvrdi da navodi Glendže nijesu tačni i najavljuje da će protiv bivšeg poslovnog partnera podnijeti krivičnu prijavu zbog "lažnog prijavljivanja".

On je istakao da još nijesu dobili krivičnu prijavu koju je podnio Glendža i da su u Fondu za nju saznali od novinara "Vijesti".

"Fond je u ovoj situaciji ispoštovao sve zakonske propise, te ukoliko se ispostavi da su navodi novinara povodom aktivnosti Duška Glenže u pogledu krivične prijave u kojoj se navode neistine o Fondu i njegovim predstavnicima tačni, istinitost naših navoda biće potkrijepljena dostavljanjem krivične prijave protiv Duška Glendže zbog lažnog prijavljivanja", saopštio je Mihailović juče "Vijestima".

Dugogodišnji predsjednik Saveza sindikata Crne Gore Danilo Popović ključni je čovjek i u Fondu, kao član Borda direktora.

Iz GP Cetinje, kompanije koja je do sada izgradila više od 600 stanova solidarnosti širom države, uputili su otvoreno pismo predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću. Vladi i Uniji poslodavaca, u kome detaljno pojašnjavaju kako su navodno nezakonito „izbačeni iz posla".

Zbog svega, vlasnik cetinjske firme od specijalnog tiižioca traži da se ispita cijeli slučaj, jer je "posrijedi očigledan primjer mita i korupcije".

"Da se prije svega utvrdi zakonitost rada vodećih pojedinaca Fonda, koji su svojim perfidnim radnjama nanijeli moralnu i znatnu finanijsku štetu firmi GP Cetinje, ne pridržavajući se zakona i prava", kazao je Glendža.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: