Javni servis ili barutana?

Iz Novog sindikata RTCG, nakon što se Vojvodić oglušio o njihova upozorenja podnijeli prijavu Inspekciji Ministarstva rada
86 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 16:05h

Iz Novog sindikata Radio-televizije Crne Gore zatražili su da Inspekcija zaštite na radu ispita kakvo su oružje i municija uskladišteni u zgradi državne televizije i da li ono predstavlja opasnost za imovinu i živote ljudi.

Iz te radničke organizacije podnijeli su prije dva dana prijavu Inspekciji Ministarstva rada, nakon što su se generalni direktor RTCG Rade Vojvodić i brojne državne institucije, uključujući i policiju, oglušile o njihovo upozorenje da se u podrumu RTCG nalazi oružje i municija.

"Novi Sindikat podnio je prijavu Inspekciji da utvrdi činjenično stanje na osnovu zvanične izjave date na javnom disciplinskom postupku protiv predsjednika Novog sindikata Radomira Pajovića od strane organizatora fizičkog (ne)obezbjeđenja Veselina Pavlićevića koja je ušla u zvaničan zapisnik."

"Da je RTCG, zapravo, skladište nepoznate količine, vrste i namjene municije i naoružanja. Vjerovatno je većini građana RTCG poznata kao "skladište" informativno-propagandnog probama, riječi i slike i tona, ali otkriće Pavlićevića izaziva konsternaciju, strah i zabrinutost građana Podgorice, a naročito okolnih kvartova i zgrada u blizini RTCG - te svojevrsne "barutane"!", saopštio je juče predstavnik Novog sindikata RTCG za odnose s javnošću Dragan Janjić.

Iz te radničke organizacije su 10. maja zatražili da Vojvodić "hitno odgovori" kakvo su oružje i municija uskladišteni u zgradi državne televizije i pozvali nadležne da ispitaju cijeli slučaj.

O tom slučaju obavijestili su brojne državne organe, medije, NVO i strane delegacije.

Opširnije u štampanom izdanju...

Galerija

Bonus video: