"Tempirana" bomba ispod pješačkog mosta između Zagoriča i Malog brda

U nekadašnjim vojnim skladištima nalazi se naoružanje, municija i eksplozivna sredstva
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 09:40h

Savjet za građansku kontrolu rada policije juče je od direktora Uprave policije Božidara Vuksanovića hitno zatražio da se iz naseljene zone podgoričkih naselja Zagorič i Malo brdo, koju povezuje pješački most, izmjesti opasno oružje koje je uskladišteno u neposrednoj blizini, pišu Dnevne novine

Vuksanović je, navodi DN, kazao da se u nekadašnjim vojnim skladištima nalazi naoružanje, municija i eksplozivna sredstva.

Direktor policije je obavijestio članove Savjeta za građansku kontrolu rada policije obavijestio da je namjera da se naoružanje iz objekata u Piperskoj ulici uništi, kada se za to steknu uslovi i objasnio da su slične aktivnosti počete u prethodnom periodu, u saradnji sa ambasadom SAD u Podgorici i Vojskom Crne Gore.

Članovi Savjeta su na jučerašnjoj sjednici zaključili da se prostor u Piperskoj ulici mora učiniti bezbjednim za življenje, kao i da se o slučaju moraju obavijestiti građani. U Savjetu su odlučili da o svemu obavijeste i premijera Igora Lukšića, ministre unutrašnjih poslova i odbrane, Ivana Brajovića i Milicu Pejanović-Đurišić.

Radi zaštite građana, njihove i javne imovine članovi Savjeta su ocijenili da je do potpunog uništenja skladišta, koje planiraju u policiji, potrebno ga što prije preseliti na drugu lokaciju, pišu DN.

Bonus video: