U Tivtu sve spremno za manifestaciju "Žućenica fest"

U galeriji ljetnjikovca "Buća-Luković" biće otvorena izložba fotografija „Kamen i more“, autora Antona Gule Markovića, umjetničkog fotografa iz Tivta
1 komentar(a)
Tivat, Foto: Nemanja Radonjić
Tivat, Foto: Nemanja Radonjić
Ažurirano: 16.05.2012. 16:36h

Tradicionalna etnografsko-turistička manifestacija "Žućenica fest", koju priređuju Organizacija žena i Radio Tivat u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom i Centrom za kulturu Tivat, otvara se u četvrtak veče multimedijalnom večeri nazvanom "Morem uglačan kamen", sa početkom u 20 sati, u atrijumu srednjevjekovnog ljetnjikovca „Buća-Luković“.

"Morem uglačan kamen" je veče posvećeno istoriji bokeljske muzike u posljednjih hiljadu godina, pa će posjetioci biti u prilici da vide i čuju i poseban izbor muzike, pjesama i igara iz Boke Kotorske, u izvođenju vokalnih i instrumentalnih solista, plesača i narodnih svirača.

Tako će, pored ostalog, biti interpretiran i "Tollite portas", prvi muzički zapis nađen na teritoriji današnje Crne Gore, a u programu će nastupiti profesori Muzičke škole Tivat, plesači studija „Bellissima“, diplar Stevo Čavor, mandolinista Musa Grban, vokalni solista Pavle Čelanović, svirači lijerice i plesači iz udruge „Dubrovački svatovi“ iz Dubrovnika i plesači KUD-a „Boka“ Tivat.

U galeriji ljetnjikovca "Buća-Luković" biće otvorena izložba fotografija „Kamen i more“, autora Antona Gule Markovića, umjetničkog fotografa iz Tivta.

"Žućenica fest" nasatvlja se u subotu, na Trgu od kulture u Tivtu, gdje će, sa početkom u 18.30 sati, biti održan tradicionalni gastro-šou „Pijat od žućenice“.

Uz pravu smotru i degustaciju brojnih maštovitih jela na bazi autohtone primorske jestive divlje trave žućenice, posjetioci će biti u prilici i da uživaju u zabavnom programu u kome će nastupiti grupa "Exodus" iz Herceg Novog i glazbeno-prosvjetno društvo "Tivat".

Bonus video: