Protest LGBT Forum Progresa: Ćutanjem učestvujete u zločinu

Direktor LGBT Foruma Progres Zdravko Cimbaljević kazao je da nije očekivao incidente, kao i da je zadovoljan kako je policija reagovala
29 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2012. 18:18h

Aktivisti LGBT Forum Progresa protestovali su ispred Turske ambasade zbog nedavnog ubistva transrodnih osoba u Turskoj i ignorisanja Vlade Turske prema problemima sa kojim se suočavaju LGBT osobe.

Oko 20 predstavnika crnogorskih nevladinih organizacija sa transparentima “Ljubav je jedini rat za koji se vrijedi boriti”, “ Nikad ćutanjem ne učestvujte u zločinu”, okupilo se ispred ambasade kako bi zapalilo svijeće za dvije nastradale transrodne osobe.

Iako je bilo najavljeno da će aktivisti mirno protestvovati ispred ambasade okupljanje nije prošlo bez incidenta. Jedan od prolaznika uspio je zasuti aktiviste uvredama nakon čega je reagovala policija.

“Tu ste našli da se okupljate smrdljivi gadovi”, bile su riječi mladića.

Direktor LGBT Foruma Progres Zdravko Cimbaljević kazao je da nije očekivao incidente, kao i da je zadovoljan kako je policija reagovala.

TV Vijesti, Daniela Vranković

LGBT Forum progres protestom je iskazao negodovanje zbog ignorisanja vlade Turske prema problemima sa kojim se suočavaju LGB, a posebno T osobe.

Prošlog mjeseca u Turskoj jedna transrodna osoba ubijena je hicem u glavu dok je sjedjela u svom autu, a iste nedjelje izbodena je 40 puta i druga transrodna osoba stara 23 godine.

Galerija

Bonus video: