Senat Prijestonice predložio da se obnovi stara dječja bolnica

Članovi Senata zaključili su da bi rekonstrukcija dječje bolnice bila od kapitalne važnosti za grad, te naveli da postoji gotov projekat za taj posao
103 pregleda 3 komentar(a)
Senat Cetinje, Foto: Senatprijestonice.me
Senat Cetinje, Foto: Senatprijestonice.me
Ažurirano: 14.05.2012. 17:35h

Senat Prijestonice predložio je lokalnoj vlasti, Ministarstvu zdravlja, Fondu zdravstva Crne Gore, Opštoj bolnici "Danilo I" na Cetinju, kao i Ministarstvu kulture, da zajednički, kod Vlade, uz odgovarajuću argumentaciju, kandiduju projekat rekonstrukcije stare dječje bolnice na Cetinju, za kapitalni budžet za 2013. godinu.

Članovi Senata zaključili su da bi rekonstrukcija dječje bolnice bila od kapitalne važnosti za grad, te naveli da postoji gotov projekat za taj posao. Projektom je predviđeno da u prizemlju, pored Urgentnog prijema, koji po novoj šemi mora postojati u bolnici, bude i RTG, ultrazvučna i endoskopska dijagnostika.

Na Senatu je konstatovano da bi postojeća medicinska oprema bolnice uglavnom bila premještena u novi objekat, tako da bi se troškovi opremanja mogli svesti na nabavku nemedicinskog mobilijara

Na prvom spratu bile bi smještene odjeljenske ambulante, koje su danas rasute na svim nivoima objekta Doma zdravlja – pedijatrija, oftalmologija, ORL, internistička služba, ginekologija i opšta hirurgija.

Na dograđenom spratu, pored prostorija Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, postojala bi dva apartmana koja su potrebna za smještaj saradnika iz drugih gradova, a koji povremeno rade u JZU Opšta bolnica "Danilo I" Cetinje, dok bi preostali prostor na tom spratu bio opredijeljen nakon konačnog definisanja svih sadržaja bolnice. Poželjno bi bilo da tu bude Patološka dijagnostika.

Na Senatu je konstatovano da bi postojeća medicinska oprema bolnice uglavnom bila premještena u novi objekat, tako da bi se troškovi opremanja mogli svesti na nabavku nemedicinskog mobilijara.

Za rekonstrukciju stare dječje bolnice neophodno je skoro 1.200.000 eura.

Senat Prijestonice je na XIV sjednici usvojio i orijentacioni plan rada za maj 2012 – maj 2013. godine, kojim je predviđeno razmatranje značaja revitalizacije Žabljaka Crnojevića za turistički razvoj Prijestonice, prezentacija idejnih urbanističko-arhitektonskih rješenja rekonstrukcije Trga umjetnika i Njegoševe ulice, prezentacija projekta rekonstrukcije i sanacije parkova u istorijskom jezgru grada.

Članovi Senata zaključili su da bi rekonstrukcija dječje bolnice bila od kapitalne važnosti za grad, te naveli da postoji gotov projekat za taj posao.

Bonus video: