Kupanje na Kraljevoj plaži košta 75 eura

Iznajmljivanje mobilijara na Kraljevoj, svetostefanskoj i maloj Miločerskoj plaži i ovoga ljeta nedostižno za "smrtnike"
709 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2012. 01:28h

Kraljičina plaža biće i ovoga ljeta, kao što je to bio slučaj cijele prethodne decenije, jedina plaža na Crnogorskom primorju na koju će ulaz građanima biti zabranjen.

Iako su po Pravilniku o uređenim i izgrađenim kupalištima sve plaže javno dobro, Kraljičina plaža, koja slovi za najljepšu crnogorsku plažu, kao da je izuzeta od svih zakonskih normi i onih Ustavom zagarantovanih. Izuzev ukoliko je neko gost Vile Miločer, a njeni su kapaciteti izuzetno skromni, svega desetak ležaja, ova plaža za sve ostale smrtnike biće i ovoga ljeta “misaona imenica”.

U to se uvjerila i ekipa “Vijesti” kojoj je plažna služba kompanije Adriatik propertis, zakupca elitnih hotela “Sveti Stefan”, “Kraljičina plaža” i “Vile Miločer”, jasno stavila do znanja da je plaža isključivo rezervisana za goste, te niko osim njih, pa iako želi da zakupi ležaljku i suncobran, ne može da kroči na ovu pješčanu ljepoticu. A kako ne bi bilo zabune, to je svima i predočeno velikim natpisom postavljenim na samom ulazu u plažu na kome jasno stoji upozorenje ispisano na crnogorskom, engleskom i ruskom jeziku “Hotelska plaža - samo za goste hotela“.

Upravo ova plaža bila je deceniju i po unazad rezervisana za političku elitu, biznismene i ljude bliske vlasti, gdje im je garantovana diskrecija.

Organizacijom kupališta za ovu godinu, koje je usvojilo javno preduzeće Morsko dobro, Kraljičina plaža, Kraljeva plaža i istočna svetostefanska plaža, imaju status hotelskih.

Iako se očekivalo da će zakupac u vrijeme krize, regulisati cijene na preostale dvije hotelske plaže, ako već ne dozvoljava ulazak na Kraljičinu, svi oni koji se ovoga ljeta budu odvažili da koriste usluge ova dva kupališta dočekaće nimalo prijatno iznenađenje.

Kupanje ispred “Vile Miločer” na velikoj miločerskoj plaži, poznatijoj kao Kraljeva plaža, košta 75 eura, koliko staje zakup dvije ležaljke i suncobrana. Istina, još par dana kako je “Vijestima” rečeno, istočni dio ove plaže imaće status javne, jer se na njemu ne nalaze ležaljke, ali uskoro i taj dio imaće tretman hotelskog kupališta. Nešto niža cijena je na svetostefanskoj hotelskoj plaži, gdje je zakup plažnog mobilijara, koji je uslov da bi neko boravio na toj plaži 50 eura, koliko je juče “Vijestima” rečeno kada su htjeli da uđu na to kupalište.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: