Čarapić Katniću: Ako ne poništite ugovor Mugoše i "Carina", Tužilaštvo bi moglo reagovati

“Koliko sam upoznata, upravni postupak inicirali su i podgorički odbornici”, kazala je Čarapić
62 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 07:38h

Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić kazala je za “Vijesti” da ukoliko Ministarstvo finansija ne poništi sporni ugovor između gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i kompanije “Carine”, Tužilaštvo ima mogućnost da reaguje u upravnom postupku.

“Koliko sam upoznata, upravni postupak inicirali su i podgorički odbornici”, kazala je Čarapić.

Predsjednik Upravnog suda je Branislav Radulović, koji se našao na udaru gradonačelnika Mugoše jer je, između ostalog, u pismu upućenom gradonačelniku Podgorice tražio da izvršava presude tog suda, umjesto što kleveta pojedine sudije tog suda.

Tužilaštvo je nedavno Ministarstvu finansija, rekla je Čarapić, podnijelo zahtjev za poništenje ugovora o prodaji 15.000 metara kvadratnih državnog zemljišta na Starom aerodromu za 2,5 miliona eura preduzeću “Carine”, koji je Mugoša sklopio sa tom kompanijom.

Tužilaštvo je Ministarstvu finansija, rekla je Čarapić, podnijelo zahtjev za poništenje ugovora o prodaji državnog zemljišta na Starom aerodromu za 2,5 miliona eura “Carinama”, koji je Mugoša sklopio s tom kompanijom

“Treba sačekati i vidjeti šta je konačan ishod te odluke koja je očigledno izazvala dosta interesovanja u javnosti i nakon toga mi ćemo se odrediti.

U ovom trenutku postoji naš zahtjev Ministarstvu finansija, a šta će biti konačan ishod onoga što smo tražili u ovom trenutku ne znam”, naglasila je Čarapić.

Mugoša je krajem oktobra prošle godine, mimo znanja Skupštine Glavnog grada i javnosti, odlučio da ponovo proda “Carinama” ovo zemljište, nakon što je Vrhovni sud krajem 2010. godine proglasio “ništavim” ugovor o prodaji istih parcela, po identičnoj cijeni, između gradonačelnika i ovog preduzeća.

Predsjednik Skupštine Glavnog grada Slobodan Stojanović (DPS) prije nekoliko dana, po hitnom postupku, zakazao je sjednicu lokalnog parlamenta za 15. maj, na kojoj će se razmatrati Prijedlog odluke o prenosu prava svojine građevinskog zemljišta preduzeću “Carine”.

MANS je Ranki Čarapić podnio dvije krivične prijave protiv Mugoše zbog afere “Carine”

Usvajanjem te odluke prestala bi da važi Mugošina odluka iz oktobra prošle godine, kada je sa ovim preduzećem sklopio sporazum iza leđa gradskog parlamenta i javnosti.

U Tužilaštvu su dvije krivične prijave MANS-a protiv Mugoše zbog afere “Carine”.

Galerija

Bonus video: