Zdravlje popušta: Nikčević i Šiljak već 5 dana štrajkuju glađu

Godinama su se obraćali Elektroprivredi i Opštini, ali na njihove zahtjeve niko nije odgovorio
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2012. 17:17h

Mještani Straševine, Ranko Nikčević i Ljubisav Šiljak, kažu da su nakon pet dana štrajka glađu sve lošijeg zdravstvenog stanja, ali da nemaju namjeru odustati dok se njihov problem ne riješi.

“Veoma se loše osjećam, opet mi je povišen krvni pritisak, ali ja odustati neću. Ponavljam da u bolnicu neću ići, niti ću pristati da primam bilo kakve lijekove, a neću ni hitnu pomoć zvati. I dalje mi se niko ne obraća. Čak nema ni reakcije na peticiju koju su mještani potpisali i predali Elektroprivredi”, kratko je prokomentarisao Nikčević.

On i Šiljak, koji je pri tom i dijabetičar, uporni su da i poslije pet dana gladovanja skrenu pažnju nadležnih da više ne mogu živjeti na imanjima koja su, kažu, zagađena usljed izlivanja Mrkošnice.

Nikčevićima su, kako tvrde, od posljedica zagađenog zemljišta uginule tri krave i vo. Godinama su se obraćali Elektroprivredi i Opštini, ali na njihove zahtjeve niko nije odgovorio.

Do prije nekoliko godina EPCG je plaćala obeštećenje 507 eura godišnje, nakon odluke Osnovnog suda u Nikšiću, ali je to ukinuto od kada se promijenio vlasnik zbog čega su Nikčevići podnijeli novu tužbu.

Galerija

Bonus video: