Od ove sezone na kupanje opet u Valdanos

“Na kupalištu će biti prisutna osoba koja će voditi računa o održavanju plaže, odnosno čišćenju i redovnom odvozu smeća..."
126 pregleda 1 komentar(a)
Valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
Valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.05.2012. 19:00h

Plaža u Valdanosu od ove sezone biće opet u funkciji i kao javno prirodno kupalište moći će nesmetano da je koriste građani i turisti od sedam do 21 čas, najavili su juče iz JP za upravljanje morskim dobrom.

U saopštenju piše da će JP, shodno nalogu Savjeta za privatizaciju i Ministarstva održivog razvoja i turizma, preduzeti sve aktivnosti u smislu opremanja kupališta svim sadržajima koji podrazumijevaju udoban boravak kupača, propisanim pravilnikom o uslovima koje treba da ispune prirodna kupališta.

“Na kupalištu će biti prisutna osoba koja će voditi računa o održavanju plaže, odnosno čišćenju i redovnom odvozu smeća, funkcionisanju tuševa, kabinama za presvlačenje i drugim sadržajima. Napominjemo da, shodno pravilniku, na prirodnim kupalištima nije propisano postojanje spasioca, te na ovakvim kupalištima kupači moraju sami voditi računa o ličnoj bezbjednosti”, piše u saopštenju JP.

Dodaje se da je programom organizacije kupališta za ovu sezonu predviđena organizacija ukupno 301 kupališta, od čega su 217 uređena i izgrađena, čiji su zakupci dužni da ispune uslove propisane pravilnikom, dok su 84 prirodna, za koje se propisuju posebni uslovi za organizaciju.

“Prema režimu korišćenja kupališta u sezoni 2012, od 301 kupališta, 261 su javna, 32 hotelska i osam specijalnih - tri nudistička, jedno žensko, dva kupališta za banjska lječilišta i dva za dječija odmarališta”, piše na kraju saopštenja.

Bonus video: