Novo na tržištu: Crnogorska kamenica koja se često jede živa

Vlasnik uzgajališta Nevres Đerić kazao je za Radio Kotor da će se ostrige plasirati isključivo preko firme „Cogi centar”
382 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 18:09h

Uzgajalište “Školjke Boke” kod Orahovca i izvorišta rijeke Ljute, jedino te vrste u Crnoj Gori, danas će početi tržišnu eksploataciju prve crnogorske kamenice.

Vlasnik uzgajališta Nevres Đerić kazao je za Radio Kotor da će se ostrige plasirati isključivo preko firme „Cogi centar”, po cijeni od dva eura po komadu čija je prosječna težina između 80 i 100 grama.

U cijenu je obračunat i PDV, a novi crnogorski brend prodavaće se i na uzgajalištu „Školjke Boke“, gdje će u ponudi biti i dagnje po cijeni od jedan i po do dva eura po kilogramu.

Đerić je rekao da za ostrige postoji veliko interesovanje, kako u Crnoj Gori tako i u zemljama okruženja, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Albaniji. Smatra da u plasmanu te izuzetno cijenjene školjke, koja se najčešće konzumira živa, uz dodatak soka od limuna, neće biti problema.

Plasman svog proizvoda Đerić započinje nakon deset godina od početka bavljenja marikulturom, poslije završetka kursa u Instititu za biologiju mora pod vođstvom italijanskog stručnjaka Marija Busanija, kao i više od tri godine od postavljanja prvog nasada mlađi donesene iz Stona.

Bonus video: