Štafeta mladosti prošla i kroz Bijelo Polje

"Moramo ispraviti greške i prikupiti snagu i krenuti ponovo Titovom stazom. Sad i Evropa nas na to upućuje"
57 pregleda 4 komentar(a)
štafeta, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
štafeta, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 10.05.2012. 16:05h

Na bjelopoljskom trgu ispred Spomenika palim borcima je oko 17 časova stigla iz Berana štafeta mladosti na kojoj je pisalo "Bratstvo i jedinstvo" .

Radisav Stanišić, predsjednik Centralnog komiteta Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore i član predsjedništva Lige antifašista Jugoistočne Evrope čestitao bjelopoljcima dolazak štafete nakon dvije i po decenije.

"Ponovo je štafeta bratstva i jedinstva u Bijelom Polju, koju je omladina Jugoslavije nekada njegovala kao izraz zajedništva, kroz kulturne i sportske manifestacije, od 1945. godine. Josip Broz Tito napuštajući Crnu Goru poručio nam je čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zenicu oka svoga. On je znao šta to znači ali mi to nijesmo shvatili , tako da su se desile nove države na ovom prostoru", kazao je Stanišić.

On je dodao da su pokidane veze među narodima, građanima i drugovima, prijateljima i porodicama.

"Moramo ispraviti greške i prikupiti snagu i krenuti ponovo Titovom stazom. Sad i Evropa nas na to upućuje, jer je legitimno pravo Jugoslovenskih naroda da organizuju zajedničke manifestacije radi boljeg suživota, mira i tolerancije na prostorima Jugoslavije. Ova štafeta je garant da postojeće državne granice neće predstavljati barijere već mostove koji će povezivati narode i narodnosti. Štafeta neka bude putokaz našoj mladosti u srećnijoj budućnosti", poručio je Stanišić.

Bonus video: