Plužine: Fabrika elektroda ostala bez struje i proizvodnje

Čabarkapa ističe da je prava sreća što se to nije desilo tokom zime jer bi došlo do havaraije na postrojenjima i i instalacijama
245 pregleda 1 komentar(a)
FEP, Foto: Darko Bulatović
FEP, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 10.05.2012. 15:33h

Zbog duga od oko 130.000 eura, Fabrika elektroda Plužine, već tri dana je bez struje. Izvršni direktor FEP-a, Dragoslav Čabarkapa,kazao je da je gašenjem struje stala i proizvodnja.

„U srijedu su isključili struju i mi sad pokušavamo da prevaziđemo nastali problem“, kazao je Čabarkapa, dodajući da novca za izmirivanje duga nemaju.

Čabarkapa ističe da je prava sreća što se to nije desilo tokom zime jer bi došlo do havaraije na postrojenjima i i instalacijama.

„Plaćali smo račune koliko smo mogli i čak smo samnjili dug koji je iznosio 180.000 eura“, kazao je on.

Čabarkapa naglašva da će uprava sa radnicima pokušati da priključi agregate kaoko bi uspjeli makar otpreme robu koja je već proizvedena.

Nkaon višemjesečne krize u tom preduzeću, od marta prošle godine većiniski vlasnik FEP-a je Investiciono –razvoni fond, koji je oko 30 akcija tada otkupio od Atlas Mont fonda.

Po ulasku u FEP, IRF je obezbijedio oko 400.000 eura za obnavljanje proizvodnje isplatu nekoliko plata zaposlenima, nakon čega su uz pomoć Vlade uspjeli da obezbijede i

kredit od oko 2,5 miliona eura.

Bonus video: