Ponovo radovi u Skopskoj ulici: Sada ulažu 12.500 eura

Skopska ulica do sada je rekonstruisana više puta, a mještani su se žalili da je loše urađena svaki put i da su se odmah pojavljivale udarne rupe
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2012. 20:23h

Direktor Javnog preduzeća „Putevi“ Zdravko Klikovac najavio je da će djelimična rekonstrukcija Skopske ulice u Maslinam započeti iduće nedjelje.

Klikovac je rekao da su ekipe „Puteva“ trenutno zauzete na starom putu prema Danilovgradu i da asfaltiraju dio puta u Vranjskim njivama.

"Taj dio puta je prioritet. Krpili smo udarne rupe u Bloku VI i u Piperskoj ulici u Zagoriču, kao i na putu Podgorica-Spuž gdje dodatno presvlačimo asfaltom. Zbog toga smo odložili radove u Skopskoj ulici. Predlog sanacije Skopske ulice je usvojen, a u toj saobraćajnici planiramo sanirati udarne rupe, udubljenja na asfaltu i oko šahtova", rekao je Klikovac.

Skopska ulica do sada je rekonstruisana više puta, a mještani su se žalili da je loše urađena svaki put i da su se odmah pojavljivale udarne rupe.

Sekretar Mjesne zajednice Jedinstvo Žarko Ivanović rekao je da je Skopska ulica do sada rekonstruisana tri puta.

"Prvi put je rekonstruisana poslije postavljanja atmosferske kanalizacije. Međutim, to je loše urađeno jer izvođač radova nije pripremio trasu za asfaltiranje i ubrzo se ukazala potreba za rekonstrukcijom. Naime, zemlja iznad kanalizacionih cijevi nije bila propisno nabijena, tako da je asfalt po sredini kolovoza propao. Ulica je sanirana i treći put, potom presvučena habajućim slojem asfalta, međutim, zbog prošlogodišnjih radova na mini-obilaznici, saobraćajnica je bila otvorena za kamione i teška vozila, tako da je ponovo oštećena. Naročito je stradao prostor oko šahtova za kanalizaciju, ima dosta rupa i oštećenja. Ponuda 'Puteva' je prihvaćena i ovog puta u Skopsku ulicu biće uloženo 12.500 eura", rekao je Ivanović napomenuvši da će biti sanirana i ulegnuća na asfaltu.

Opasno za vozače, ali i pješake

Mještanin Maslina Dalibor Laković je rekao da je rekonstrukcija ulice u kojoj stanuje tri decenije neophodna i da nije bezbjedna za vozače, ali i za pješake.

"Prolazak ulicom je neprijatan kada pada kiša u istoj mjeri za pješake i vozače. Voda se nakupi krajem, pored ivice trotoara, a vozači, i kada vide da će nakvasiti pješaka, ne mogu skrenuti jer ima mnogo rupa u asfaltu. U kišnom periodu potrebno mi je gotovo pola sata pješice za 150 metara, koliko je udaljena teretana od kuće", rekao je Laković.

Filip Ivanović smatra da bi nadležni, takođe, morali riješiti problem sa kontejnerima i stubovima javne rasvjete, koji se nalaze na trotoaru.

"U nezgodnoj situaciji su pješaci, a naročito majke sa djecom koje sa kolicima moraju zaobići kontejnere, a jedini način je da siđu na kolovoz"

"U nezgodnoj situaciji su pješaci, a naročito majke sa djecom koje sa kolicima moraju zaobići kontejnere, a jedini način je da siđu na kolovoz. Na ulazu u moju ulicu stoji stub javne rasvjete i kontejner i izlazak automobilom u Skopsku ulicu je nebezbjedan. Smatram da se mora napraviti mjesto za kontejnere, svakako prema propisima, koji podrazumijevaju ograđen prostor, a ivičnjak bi mogao biti viši. Kontejner je postavljen blizu ograde, tako da mačke iznose iz njega otpad i ostavljaju ga u našem dvorištu. Zbog toga smo prinuđeni da svakodnevno sakupljamo i uklanjamo iz dvorišta smeće i drugu prljavštinu", rekao je Ivanović.

Obnavljana i prekopavana više puta

Za vrijeme kada je Mihailo Burić bio predsjednik Opštine završena je kompletna rekonstrukcija Skopske ulice, ali tada nije bilo javnih nabavki i ne zna se koliko je para potrošeno.

Vodovod je 2001. godine izradio fekalnu kanalizaciju u Skopskoj ulici i sve je bilo potpuno prekopano što je urađeno prije dvije godine ranije. Izgradnja oko hiljadu metara kanalizacione mreže koštala je 265 hiljada maraka, a prema ugovoru Fond za građevinsko zemljište snosio je 80 odsto troškova, a Vodovod 20 odsto. Agencija za izgradnju i razvoj u oktobru 2008. godine raspisala tender za odabir najpovoljnijeg izvođača radova za rekonstrukciju vodovoda i trotoara u Skopskoj ulici u Maslinama, a vrijednost radova je bila 260.000 eura.

Skopska ulica je rekontsruisana i 2010 godine i tada je za taj posao, koji je dodijlejn “Putevima”, izdvojeno 120 hiljada eura, kada je asfaltirana u dužini od 700 metara. Firma “Vagres” je također bila angažovana za rekonstrukciju 700 metara trotoara u istoj ulici 2009. godine.

Početkom prošle godine i sve do završetka izgradnje miniobilaznice Skopska ulica je mijenjala magistralu.

Galerija

Bonus video: