Penzioneri neće plaćati ugradnje na računima

Zbog nedostatka ljekova i nečije korupcije, penzioneri su, kako kažu, izloženi velikim izdacima ili trpe nauštrb svog zdravlja
1 komentar(a)
penzioneri, Foto: Vesko Belojević
penzioneri, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.05.2012. 14:38h

"Penzioneri od ove tajkunske Vlade ne mogu da očekuju poboljšanje ponižavajućeg socijalnog i svakog drugog statusa. Iz javnih i jalovih nastupa Igora Lukšića jasno se da vidjeti da je on okrenut tajkunskoj mašineriji Mila Đukanovića, a da penzionere i sirotinju ne primjećuje. Politikom i mjerama Milove Vlade sve više nas osiromašuje i sabija u nemilost" asopštio je predsjednik Udruženja za zaštitu penzionera i invalida Crne Gore Vojo Vuletić.

Kako se navodi u saopštenju, ne odustaju od svojih zahtjeva koje su saopštili na pres konferenciji 9. marta, a to su :

  • povećanje penzija za 10 odsto
  • istovremeno smanjenje penzija koje su iznad zakonskog minimuma i koje iznos epreko 2.000 eura
  • uskladjivanje penzija dva puta godišnje
  • prosjek penzija najmanje 65 odsto od prosjeka zarada u Crnoj Gori
  • plaćanje komunalija i računa za struju i vodu onima koji žive od primanja ispod linije siromaštva (168 eura) da ide na teret države.

"To nije cilj već imperativ ovoj i svakoj drugoj Vladi. Istina, ovima što sebe smatraju „hadžijama”, a ustvari su prave muftadžije nemamo se za šta obraćati. Evo nas, naročito u Podgorici, bombarduju visokim računima posebno za vodu, što penzionere sa mizernim primanjima, baca u očaj. Takođe zbog nedostatka ljekova, zbog nečije korupcije, penzioneri su izloženi velikim izdacima ili trpe nauštrb svog zdravlja. Sa druge strane gradonačelnik Podgorice zbog svoje bahatosti i nepromišljenosti od para poreskih obveznika plaća izgubljene sudske sporove vrijednosti oko 1,3 miliona eura", saopštio je Vuletić u ime penzionera.

Jedini zahtjev da Lukšić ode

On smatra da je to jedan od razoga da penzioneri ne plaćaju porez na nekretnine i to neće raditi sve dok gradonačelnik štetu zbog svoje bahatosti ne plati iz svog novčanika.

"Isto to treba raditi i sa računima za struju, treba umanjivati njihov iznos za ugradnju i lopovluke. Prema ovakvoj osionoj Vladi i zbog nekih pojedinaca na javnim funkcijama mi imamo pravo na neposlušnost. Na nama je da u što većem broju izađemo na protest zakazan za 15.maj i da izrazimo svoje nezadovljstvo sa željom i jasnim zahtjevom da ova Vlada što pre bude smijenjena", kazao je Vuletić dodajući da je njihova prirodna dužnost da “budemo u stroju” sa organizatorima protesta i građanima jer ih ova Vlada ponižava.

"Nemamo drugog zahtjeva sem da Igor Lukšić ode. Mi poniženi penzioneri i osiromašeni građani njegovu vladavinu po dikatatu tajkuna doživlajamo kao okupaciju, pa valjda ovo ne može začuditi nikoga, ni međunarodne institucije u SAD, Evropi, Rusiji, Kini", saopštio je Vuletić.

Bonus video: