Davidovića patrijarh Irinej odlikuje ordenom svetog Save

"Povratak vjeri, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja je temelj duhovnosti i državotvornosti Crne Gore, našim svetiteljima, put je koji vodi ka vaskrsnuću mog naroda", kazao je Davidović
391 pregleda 1 komentar(a)
manastir Svetog Save Orlovina, Foto: Novosti.rs
manastir Svetog Save Orlovina, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 09.05.2012. 12:33h

Patrijarh srpski Irinej uručiće u nedjelju orden Svetog Save nikšićkom biznismenu Miodragu Davidoviću Daki, pišu Novosti.

Tim povodom, Davidović je "Novostima" dao intervju, u kojem je, između ostalog, kazao da je "Bog uz ovaj narod i zato ćemo pobijediti mnogobrojna iskušenja”.

"Povratak vjeri, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja je temelj duhovnosti i državotvornosti Crne Gore, našim svetiteljima, put je koji vodi ka vaskrsnuću mog naroda", kazao je Davidović.

On je dodao da je Crna Gora kolijevka svetosavlja, srpstva, Svetog Vasilija Ostroškog i mnogih drugih svetitelja čijim putevima hodimo.

Davidović, kao ktitor velelepnog manastira svetog Save u Orlovini, na Goliji, i Eparhija Budimljansko-nikšićka, pozivaju preko medija na svečano osvećenje hrama, koje će se obaviti u nedjelju u 8 sati.

"Samo sam jedan u nizu dobrotvora koji su prije mene u drugim pravoslavnim zemljama i bogomoljama dostojno odužili našim svetiteljima i pomogli našoj crkvi da preguraq najteže vrijeme od njenog postojanja", rekao je Davidović "Novostima"

Tim povodom, u Nikšić stiže sam patrijarh srpski Irinej, poznati akademik SANU Matija Bećković, te muzičari Goran Bregović i Sanja Ilić sa njegovom "Balkanikom".

Nikšičani će imati priliku da 13. maja na Trgu slobode, u okviru manifestacije "Dani svetog Vasilija Ostroškog" uživaju u koncertu Gorana Bregovića i njegovog Orkestra za svadbe i sahrane.

Bonus video: