Bestplatan internet školama

Raičević je rekao da u većini škola postoje opremljene računarske učionice, a da će Ministarstvo nastaviti da obezbjeđuje računare gdje nedostaju
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2012. 11:35h

Crnogorskim osnovnim i srednjim školama i u narednih pet godina biće omogućeno besplatno korišćenje superbrzog ADSL interneta, zahvaljujući Memorandumu o nastavku saradnje na tom projektu koji su potpisali predstavnici Telekoma i Ministarstva prosvjete i sporta.

Memorandum, koji omogućava nastavak projekta kojim je u prethodnih pet godina besplatan pristup internetu bio omogućen za više od 150 crnogoskih osnovnih i srednjih škola, potpisali su direktor markentinga crnogorskog Telekoma, Džejson King i sekretar Ministarstva Srđan Raičević.

"Uvjereni smo da je besplatni internet u školama bio jedan od faktora koji su doprinijeli povećanju informatičke pismenosti i korišćenju interneta u zemlji", rekao je King.

On smatra da Telekom, kao vodeći provajder broadband servisa ima odgovornost da bude prvi partner na putu Crne Gore u informaciono društvo.

"Kao jedna od vodećih kompanija u zemlji, Telekom će nastaviti sa podrškom i ulaganjem u razvoj obrazovanja, sporta i kulture, dajući na taj način doprinos boljoj budućnosti društva čiji smo dio", kazao je King.

Raičević je rekao da u većini škola postoje opremljene računarske učionice, a da će Ministarstvo nastaviti da obezbjeđuje računare gdje nedostaju."Imamo manje probleme kada su u pitanju seoske škole zbog infrastrukture koja je potrebna da bi obezbijedili da to i tamo profunkcioniše. Što se tiče gradskih i prigradskih škola, one su uglavnom sve opremljene računarskom opremom", kazao je on.

Bonus video: