MANS "otvorio" ulicu u kojoj živi Lukšić i nazvao je "Vladavine prava"

Prilaz zgradi u kojoj živi crnogorski premijer je preko makadamske ulice po kojoj su stubovi od struje, jedan čak i na sredini
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2012. 08:06h

Simboličnim presjecanjem crvene vrpce aktivisti Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) "otvorili" su ulicu u kojoj živi premije Igor Lukšić. Ulicu su nazvali Vladavine prava, a iskoristili su priliku da Lukšića podsjete da mu za šest dana ističe rok koji su mu organizatori građanskog protesta ostavili da podnese ostavku.

Lukšić, najvjerovatnije, nije bio u zgradi u 8.30 kada se dešavao performans ali je po broju policajaca, i uniformisanih i u civilu, jasno da je bio obavješten o okupljanju aktivista MANS-a.

Prilaz zgradi u kojoj živi crnogorski premijer je preko makadamske ulice po kojoj su stubovi od struje, jedan čak i na sredini, tako da automobili moraju da "krivudaju" kako bi bezbjedno prošli.

Upravo ta činjenica je bila povod da se performans održi na tom mjestu.

"Došli smo da, na Dan Evrope otvorimo, ulicu vladavine prava, to je igrom slučaja ulica u kojoj živi Lukšić. Na ovaj način smo pokazali da taj čovjek nije u stanju da sredi ni rođenu ulicu i obezbjedi da se u ulici u kojoj on živi poštuje vladavina prava i pravo svojine, već da se zemljište otima i da se postupa suprotno crnogorskim zakonima", kazao je predstavnik MANS-a Vuk Maraš.

Očekivati od čovjeka koji, kako je Maraš kazao, ne može da sredi probleme u svojoj ulici, da može da vodi državu je apspolutno bespredmetno na šta MANS ukazuje.

"Još jednom smo mu poručili da ima šest dana da se spakuje i ostavi državnu imovinu. Vrijeme je da Crna Gora "izgubi" i ostane bez nesposobnog premijera. Neko ko ne umije da vodi državu i donosi odluke koje nijesu u interesu građana nije mu mjesto u Vladi već van te zgrade", rekao je Maraš.

On je objasnio da su došli da poruče premijeru da nije slučajno da se on u utorak sjetio anegdote o Čehoslovačkoj jer mu je poznato da je upravo u toj zemlji diktatura zbačena mirnim putem "Plišanom revolucijom" i da će se i u Crnoj Gori koristiti taj model nenasilne borbe.

Galerija

Bonus video: