Ranko Nikčević nije dozvolio komšijama da sa njim štrajkuju glađu

Mrkošnica plavi njegovo i imanja još sedam komšija, a kada se voda povuče ostaju blato, smeće, crkotine
117 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Nikčević, Foto: Ivan Petrušić
Ranko Nikčević, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 08.05.2012. 18:31h

Ranku Nikčeviću, iz nikšićkog naselja Straševina, komšije su predale peticiju podrške koju je potpisalo 45 osoba, od kojih pet čija imanja Mrkošnica plavi. Nikčević je na Đurđevdan u dvorištu kuće razapeo šator i počeo štrajk glađu i žeđu zbog izlivanja donjeg toka rijeke Mrkošnice i plavljenja imanja i „nebrige“ nadležnih da pomenuti problem riješe.

„Nekoliko njih je nudilo da sa mnom počne štrajk glađu do smrti, ali ja im nijesam dozvolio, jer ne želim da neko strada i da nekoga nosim na duši. Sam ću ovdje ostati i štrajkovati, pa šta god da bude. Njima hvala na podršci, a hvala i komšijama koji su potpisali peticiju, a čija imanja Mrkošnica ne plavi“, kazao je Nikčević.

Mrkošnica plavi njegovo i imanja još sedam komšija, a kada se voda povuče ostaju blato, smeće, crkotine, zbog čega ne mogu da koriste zemlju koju posjeduju. Oni su se godinama obraćali Elektroprivredi i Opštini tražeći da neko „ukroti“ korito Mrkošnice i napravi kanal, ali na njihove zahtjeve niko nije odgovorio.

Do prije nekoliko godina Elektroprivreda je Nikčevićima na račun obeštećenja plaćala godišnje 507 eura. Takvu odluku je donio Osnovni sud u Nikšiću. Kada se promijenio vlasnik, EPCG je ukinula obeštećenje zbog čega je Nikčević podnio tužbu protiv njih.

Potpredsjednik Opštine Nikšić Momčilo Mićunović kazao je da će kada budu imali vremena formirati Komisiju koja će izaći na teren i utvrditi zbog čega dolazi do plavljenja pomenutih imanja, da će izmjeriti dno Mrkošnice i utvrditi kote, ne precizirajući kada će se to desiti.

Bonus video: