Duško, Vanja, Mirela i Aldina najbolje prave suvenire i nakit

Svoje radove učenici su bili u prilici i da izlože na nedavno održanom Bazaru rukotvorina
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2012. 14:08h

Učenici Srednje stručne škole „Spasoje Raspopović“, Duško Rakočević, Vanja Jovanović, Mirela Rastoder i Aldina Ličina pobjednici su ovogodišnjeg, drugog po redu, takmičenja u Izradi nakita i suvenira od metala, koje je bilo održano od 23. do 27.aprila.

Drugo mjesto i priznanje pripalo je učenicima Jovani Raičković, Jovani Raković, Melisi Škrijelj, Stefanu Bukiliću i Ivani Adamović, dok su za trećeplasirane proglašeni Edina Šehović i Marija Kalezić.

"Na takmičenju, u kategoriji „Tehnologija izrade nakita od žice“ učestvovali su učenici smjera obrađivač plemenitih metala.Pri ocjenjivanju rokovodili smo se kriterijumima poput iskazane krativnosti u radu, samostalanosti rada, odgovornosti i pravilne primjena alata", kazala je nastavnica Dragana Danilović.

Svoje radove, kako je dodala, učenici su bili u prilici i da izlože na nedavno održanom Bazaru rukotvorina i dizajniranih unikata u Delta City-ju.

"Najbolji učenici školu će predstavljati i na predstojećoj manifeataciji Stvaralaštvo Crne Gore - rukotvorine, suveniri, umjetnički zanati, koja se organizuje pod pokroviteljstvom NVO Civilni centar i TO „Budva“, gdje će izložiti svoje radove, suvenire izrađene tehnikom obrade lima", navela je Danilović.

Bonus video: