Direktorica TO Tivat na Fejsbuku Ruse nazvala stokom

Bernarda Moškov, čija je porodica ruskog porijekla, nije željela da komentariše događaj
351 pregleda 0 komentar(a)
Bernarda Moškov, Foto: Arhiva Vijesti
Bernarda Moškov, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.05.2012. 08:27h

Direktorica Turističke organizacije Tivat Bernarda Moškov nazvala je građane Rusije stokom, kada je, u komunikaciji sa svojim prijateljima, prokomentarisala fotografiju jednog lokala u Moskvi.

Moškov je napisala: "Pi, stoke", komentarišući fotografiju nazvanu "Engleski na ruski način", a na kojoj se vidi natpis iz jednog ugostiteljskog objekta u Moskvi.

Na fotografiji se vidi dio cjenovnika iz bara koji bi trebalo da nosi engleski naziv "Coffee House" ali je to ime napisano nepravilno - "Kofe Hauz", ćiriličnim pismom.

"Pi, stoke!", bio je komentar Moškov na spornu fotografiju.

Rusi su, inače, među najbrojnijim stranim turistima u Tivtu, a vlasnici su i više ugostiteljskih objekata na Tivatskoj rivijeri od kojih su neki objekti i članova lokalne Turističke organizacije, kojom direktoruje Moškov.

Bernarda Moškov, čija je porodica ruskog porijekla, nije željela da za "Vijesti" na bilo koji način komentariše ovaj događaj, jer je riječ o, kako je kazala, njenoj privatnoj komunikaciji sa svojim prijateljima.

Stoga je i ostalo nejasno da li je ona pisanjem na Fejsbuku željela da generalno omalovaži sve Ruse ili da izrazi svoje neslaganje sa načinom na koji njeni sunarodnici netačno pokušavaju da primijene u svijetu opšte prisutan engleski jezik.

Bez komentara je bio i gradonačelnik i predsjednik Turističke organizacije Tivat Dragan Kankaraš, koji je novinaru "Vijesti" rekao da nije upoznat sa kontroverznim komentarom direktorice TO na Fejsbuku.

Bonus video: