Abazović napustio UO Medijskog savjeta za samoregulaciju

On smatra da je njegovo dalje djelovanje unutar MSS-a potpuno neučinkovito, obzirom da se takvo ponašanje nije promijenilo
52 pregleda 0 komentar(a)
dritan abazović, Foto: Facebook
dritan abazović, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.05.2012. 13:13h

Član Upravnog odbora Medijskog savjeta za samoregulaciju (MSS) Dritan Abazović podnio je ostavku na tu funkciju, ocjenjujući nedopustivim da pojedini članovi tog tijela krše novinarski kodeks, umjesto da daju primjer kako mediji treba da rade.

On je kao predstavnik televizije Teuta iz Ulcinja u pismu izvršnom sekretaru MSS, Ranku Vujoviću, naveo da podnosi neopozivu ostavku.

Abazović je, kako je naveo, mislio da će MSS svojim radom i angažmanom doprinijeti boljem medijskom ambijentu i da će monitoringom i savjetima djelovati na medijsku scenu u cilju njenog regulisanja skladno novinarskom kodeksu.

„Iako je MSS tek počeo sa radom, ocjenjujem nedopustivim da pojedine članice MSS i pojedini članovi Upravnog odbora budu oni koji će, umjesto da daju primjer kako mediji treba da rade, sami kršiti novinarski kodeks“, saopštio je Abazović.

On smatra da je njegovo dalje djelovanje unutar MSS-a potpuno neučinkovito, obzirom da se, kako je rekao, takvo ponašanje nije promijenilo.

MSS, u čijoj Skupštini su predstavnici 19 štampanih, elektronskih i online medija, osnovan je 7. marta u Podgorici.

Za izvršnog sekretara Medijskog samoregulatornog tijela je izabran Vujović, a predsjednik Skupštine je Darko Šuković.

U Upravnom odboru, osim Šukovića, su Đuro Vučinić, Radojka Rutović, Srđan Kusovac, Boris Darmanović i Draško Đuranović

Bonus video: