11 saobraćajnih nezgoda, dvije osobe lakše povrijeđene

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a zbog radova na brojnim saobraćajnicama iz AMSCG preporučuju dodatan oprez i poštovanje signalizacije na tim mjestima
0 komentar(a)
Kiša, Mokri putevi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kiša, Mokri putevi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.05.2012. 07:34h

U protekla 24 sata dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene.

Iz Operativnog centra Uprave policije je saopšteno da je izdato 269 naloga za uplatu novčanih kazni i podnešena 61 prekršajna prijava.

Policija je oduzela 42 vozačke dozvole i oduzela tri para registarskih tablica.

Suvi putevi, dobra vidljivost

Saobraća se po suvim putevima, a zbog radova na brojnim saobraćajnicama iz Auto-moto saveza Crne Gore preporučuju dodatan oprez i poštovanje signalizacije na tim mjestima.

Na magistralnom putu Tuzi-Božaj saobraćaj se zbog radova obustavlja za teretna vozila od 12 do 17 sati, a za putnička od 14 do 17 sati.

Zbog rekonstrukcije tunela Tivran na magistralnom putu M-2, na dionici Ribarevina-Berane, obustavlja se saobraćaj za sve vrste vozila u terminu od devet do 11, od 15 do 17 sati, kao i noću od 23 do četiri sata.

Na magistralnom putu Prijepolje-Bijelo Polje u mjestu Barski most zbog radova na rekonstrukciji tunela saobraćaj se obustavlja od devet sati i 30 minuta do 12 sati i 30 minuta i od 14 do 17 i 30 kao i noću od 22 do tri sata. Alternativni putni pravac je Prijepolje-Pljevlja-Mojkovac.

Na dionici Vilusi-Petrovići na regionalnom putu R-12 rekonstruiše se put, zbog čega je zabranjen saobraćaj za teška teretna vozila, a za ostale kategorije vozila saobraćaj je u prekidu od osam do deset i od 15 do 17 sati. Teretna vozila se u tom vremenskom periodu upućuju na alternativni put Vilusi-Klobuk-Trebinje.

Na magistralnom putu M-24 na dionici Vladimir-Sukobin raskrsnica za Ostros do Sukobina u toku je rekonstrukcija puta. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a mogući su i povremeni prekidi saobraćaja, ne duži od 15 minuta.

Na regionalnom putu R-17 na dionici Ulcinj-Ada zbog izgradnje mosta na Port Mileni izmijenjen je režim saobraćaja i saobraća se u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Kamenari-Kotor, na dijelu Morinj-Kostanjica zbog izgradnje kablovskog voda postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Danas slaba kiša

U Crnoj Gori će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uslovima za mjestimično slabu kišu ili pljusak sa grmljavinom.

Vjetar povremeno umjeren do pojačan, u sjevernim predjelima na udare i jak, južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura od pet do 16, najviša dnevna od 13 do 24 stepena.

Bonus video: