Radnici "Komunalnog" u Kolašinu prekinuli štrajk

"Naša odluka je motivisana i činjenicom da je u Kolašinu počela turistička sezona i da imamo odgovornost za utisak koji gosti ponesu iz grada"
0 komentar(a)
Kolašin smeće, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin smeće, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 04.05.2012. 16:59h

Nakon sastanka poslovodstva i radnika JP „Komunalnog“, odlučeno je da se zamrzne generalni štrajk, koji je počeo prije prvomajskih praznika. Kako je nakon sastanka saopšteno, radnicima će biti isplaćene dvije od ukupno osam plata koje se duguju.

“Dobili smo obećanje i da ćemo do 20. maja primiti još dvije zarade. Našim zahtjevima tražili smo isplatu četiri plate, pa smatramo da je ponuda poslodavaca i osnivača preduzeća bila korektna i počeli smo odmah sa čišćenjem grada, odnosno odvoženjem nagomilanog smeća.

Naša odluka je motivisana i činjenicom da je u Kolašinu počela turistička sezona i da imamo odgovornost za utisak koji gosti ponesu iz grada. Očekujemo da će odgovrni održati obećanja i da nećemo biti prinuđeni da nastavljamo štrajk, nakon 20. maja”, rekli su u Štrajkačkom odboru Komunalnog.

Za nekoliko sati, nakon postizanja dogovora, kolašinske ulice su bile gotovo očišćene i skoro da nije bilo moguće vidjeti posljedice petodnevnog štrajka zaposlenih u jednoj od najvažnijih gradskih službi.

Bonus video: