Kan: Crna Gora primjer u uspješnosti sprovođenja programa

Ðukanović je poručio da će Crna Gora nastaviti da bude pouzdan partner UNICEF-u i ukupnom sistemu Ujedinjenih nacija, kako bi zajedničke aktivnosti dodatno unaprijedile položaj najranjivije populacije
52 pregleda 2 komentar(a)
Afšan Kan, Milo Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Afšan Kan, Milo Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 23.05.2018. 15:54h

Crna Gora može biti primjer drugim državama u uspješnosti sprovođenja programa i podsticaj za pokretanje novih akcija sa ciljem razvoja socijalnih i emotivnih vještina kod djece, ocijenila je regionalna direktorka UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, Afšan Kan.

Predsjednik države Milo Đukanović primio je danas Kan, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, sagovornici su naveli da su zadovoljni dosadašnjom uspješnom saradnjom Crne Gore i UNICEF-a, koja je rezultirala unapređenjem sistema promocije i zaštite prava djeteta u Crnoj Gori.

Kan je kazala da Crna Gora može biti primjer i drugim zemljama u uspješnosti sprovođenja programa i podsticaj za pokretanje novih akcija sa ciljem razvoja socijalnih i emotivnih vještina kod djece.

Ðukanović je poručio da će Crna Gora nastaviti da bude pouzdan partner UNICEF-u i ukupnom sistemu Ujedinjenih nacija, kako bi zajedničke aktivnosti dodatno unaprijedile položaj najranjivije populacije.

Oni su, kako je sapšteno, ukazali na značaj daljeg intenziviranja aktivnosti na planu iskorjenjivanja nasilja u porodici i nad djecom i pravne zaštite djece.

„Sagovornici su kazali da očekuju da će saradnja u narednom periodu biti dodatno unaprijeđena i osnažena sa ciljem kreiranja okruženja za nesmetan razvoj djeteta“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: