Ćalović pozvala građane da se pobune i ne plaćaju račune

"Građani imaju pravo na neposlušnost kada Vlada ne radi u javnom interesu, mi imamo pravo da ne poštujemo nepravedne zakone i naredbe vlasti"
0 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.05.2012. 04:28h

Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović pozvala je građane Crne Gore da dođu na protest u subotu u podne na kojem će tražiti od premijera Igora Lukšića da podnese ostavku. Pozvala je građane i na neposlušnost i da ne plaćaju račune “sa ugradnjom”.

Ona je “Vijestima“ kazala da će se organizatori, Unija slobodnih sindikata, Studentska unija i MANS, okupiti ispred zgrade Univerziteta, proći pored “stubova sistema koji štite interese organizovanog kriminala i zaustavljaju Crnu Goru”, da bi ispred zgrade Vlade tražili da podnesu ostavku jer nijesu ispunili nijedan od zahtjeva građana.

"Posebno pozivamo državne činovnike da nam se pridruže i masovno dođu, jer zahvaljujući tim ljudima ova država funkcioniše, i većina njih pošteno zarađuje svoje mizerne plate.

Pozivamo ih da se ne plaše i da dođu, jer je njihova budućnost neodvojivo povezana s našom, jer svi mi plaćamo bogaćenje njihovih šefova", kazala je Ćalović.

Ministri ne žive od plata

Ona je rekla da su državni službenici “najbolji svjedoci činjenice da životni stil naših političara drastično odudara od njihovih zvaničnih prihoda i dobro znaju da ministri ne žive od plata već od ugradnji”.

"Oni znaju da sedam odsto, koliko su funkcioneri odlučili da umanje svoja zvanična primanja, sigurno neće ugroziti njihov standard. To je najobičniji marketinški trik i uvod u otpuštanja i smanjenje plata državnoj administraciji.

Zato pozivamo njih i sve građane da pruže otpor takvim politikama Vlade i zatraže da snose odgovornost za uništavanje crnogorske privrede.

Građani imaju pravo na neposlušnost kada Vlada ne radi u javnom interesu, mi imamo pravo da ne poštujemo nepravedne zakone i naredbe vlasti, imamo i pravo i obavezu da se pobunimo", kazala je ona.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: