Stanari zgrade "Ave Maria Kolčević" dvije godine bez lifta

"Otvori gdje treba da budu vrata od lifta su zabarikadirani od kada smo uselili, stalno smo dobijali obećanja iz “Ave Maria Kolčević” da će se i to riješiti"
264 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2012. 19:55h

Stanari zgrade koju je gradilo preduzeće „Ave Maria Kolčević” u Ulici 27. marta na Zabjelu apelovali su na nadležne da riješe njihove probleme, jer skoro dvije godine je prošlo od useljenja, a još uvijek nije ugrađen lift.

Pored toga, kako su istakli, problem je i što nijesu postavljeni ni kontejneri, psi lutalice raznose smeće, a u zgradi su se pojavili i miševi.

"Otvori gdje treba da budu vrata od lifta su zabarikadirani od kada smo uselili, stalno smo dobijali obećanja iz “Ave Maria Kolčević” da će se i to riješiti, ali evo prošlo je već dvadeset mjeseci, a mi još uvijek nemamo liftove. U opasnosti su djeca, smeće se nakupilo veliko i prijeti nam zaraza", kazao je stanar Milorad Popović.

On je rekao da je u startu bilo problema jer je izgradnja, odnosno završetak zgrade kasnio dugo, a mnogi su od stanara bili podstanari.

"Zbog toga su jedva dočekali završetak zgrade da se usele, iako nije tehnički primljena, a u stanovima nijesu svi radovi bili završeni, odnosno investitor nije ispoštovao ugovor. Iako smo platili stanove ključ u ruke, mnogima nije sve bilo završeno, pa su ponovo davali novac da im to neko drugi završi", kazao je Popović.

Završetak zgrade je kasnio dugo, a mnogi su od stanara bili podstanari

On je rekao da su u međuvremenu pokušali da se izbore da investitor ispoštuje i ostalo, odnosno ugradi liftove, ali nijesu uspjeli i pored brojnih obećanja.

Popović je kazao da su zbog toga tužili “Ave Mariu Kolčević”, a ročište treba da bude održano početkom ovog mjeseca.

"Apelujemo i na nadležne da nam obezbijede kontejnere, redovno nam dolaze računi za odvoz smeća i plaćamo ih, ali nemamo gdje da odlažemo otpad", kazao je Popović.

Iz “Ave Maria Kolčević” nije bilo moguće dobiti informaciju o problemu u Ulici 27. marta, jer se na telefone poznate redakciji “Vijesti” nije javljao niko.

Bonus video: