Gradonačelnici gluvi za LGBT sklonište

Sklonište postoji zbog onih koji su u konfliktu sa porodicom zbog svoje seksualne orijentacije i rodnog identiteta
84 pregleda 0 komentar(a)
Zdravko Cimbaljević, Foto: Luka Zeković
Zdravko Cimbaljević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.05.2012. 07:31h

Predstavnici Foruma Progres saopštili su juče da su predsjednike svih crnogorskih opština još pošetkom februara informisali o radu privremenog skloništa za LGBT osobe, ali da nikakvu povratnu informaciju nijesu dobili.

Podsjetili su da sklonište postoji zbog onih koji su u konfliktu sa porodicom zbog svoje seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

Postojanje skloništa praktično znači da više niko u Crnoj Gori ne treba da trpi nasilje i poniženja i pristaje na gubitak svog dostojanstva, samo zato što je različite seksualne orijentacije ili rodnog identiteta

Objašnjava se da postojanje skloništa praktično znači da više niko u Crnoj Gori ne treba da trpi nasilje i poniženja i pristaje na gubitak svog dostojanstva, samo zato što je različite seksualne orijentacije ili rodnog identiteta.

Podrška svakog predsjednika opštine ponaosob od presudnog je značaja za objektivno informisanje i razumijevanje, kako servisa, tako i ljudskih prava LGBT osoba kod lokalnog stranovništva

Piše i da je podrška svakog predsjednika opštine ponaosob od presudnog značaja za objektivno informisanje i razumijevanje, kako servisa, tako i ljudskih prava LGBT osoba kod lokalnog stranovništva.

"Brojne opštine proteklih mjeseci suočile su se sa elementarnim nepogodama. LGBT Forum Progres imao je puno razumijevanje za prioritete na terenu ali sada smatra da se vidljiviji doprinos lokalnih čelnika daljem poboljšanju ljudskih prava svih građana i građanki njihovih opština može i treba aktuelizovati”.

Dodaje se da LGBT Forum Progres smatra da ne postoji nijedan opravdani razlog zbog kojeg bi ova NVO bila diskriminisana ili ignorisana od strane čelnika lokalnih samouprava.

Bonus video: