U Kolašinu pored kontejnera niču mini deponije

Prosječna mjesečna zarada u Komunalnom je 300 eura
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2012. 17:09h

Već nakon tri dana od kako je počeo generalni štrajk u JP "Komunalno" na kolašinskim ulicama prepuni kontejneri jasno govore da jedna od najvažnijih gradskih službi ne funkcioniše.

Poštujući zakonom propisani minimum rada za vrijeme štrajka, preko 40 zaposlenih u tom preduzeću praznili su samo kontejnere institucija i ustanova, dok se pored ostalih već formiraju mini deponije.

Nadležni će očigledno već u četvrtak, prvog radnog dana nakon provomajskih praznika morati da se pozabave zahtjevima štrajkača, odnosno da nađu način da im isplate, prije svega, osam zaostalih zarada.

Prepuni kontejneri i smeće koje se već nagomilalo svakako nijesu laskava slika za turistički imidž Kolašina, s obzirom na to da u tom gradu boravi već zavidan broj, uglavnom stranih gostiju.

I danas, s obzirom na to da je neradan dan, telefoni opštinskih čelnika su bili isključeni, pa nijesmo bili u prilici da saznamo kakvi su planovi i dinamika kada je riječ o ispunjavanju zahtjeva štrajkača.

Radnici u štrajku su kazali da se nadaju da će osnivač preduzeća, lokalna uprava naći način da im isplati dugovanja. Prosječna mjesečna zarada u Komunalnom je 300 eura, a, prema nezvaničnim informacijama, lokalna uprava, još nije platila tom preduzeću ni rad tokom februarskog nevremena, ako se izuzmu trškovi goriva za mehanizaciju.

Galerija

Bonus video: