Ulcinj raskopan uoči sezone uprkos obećanjima CEDIS-a

Dio puta kroz Pinješ je saniran
1 komentar(a)
Ulcinj radovi, Foto: Samir Adrović
Ulcinj radovi, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 24.05.2018. 06:27h

Postavljanje kablova u Ulcinju je nastavljeno, iako su iz CEDIS-a još prije mjesec i po obećali da neće raditi dok ranije raskopane ulice ne dovedu u prvobitno stanje.

Predsezona je uveliko u toku, ali rupe i usjeci još su vidljivi na glavnim gradskim saobraćajnicama, što izaziva revolt vozača.

Mještani Pinješa kažu da zbog nezavršenih radova žive u nesnosnim uslovima.

“Sa predstavnicima Opštine dogovoreno je obustavljanje radova sve do dovođenja raskopanih dionica u prvobitno stanje. CEDIS će poštovati pomenuti dogovor, čemu u prilog ide i početak radova na sanaciji, u skladu sa dogovorom sa izvođačem, prvog dana nakon uskršnjih praznika”, odgovoreno je “Vijestima” iz CEDIS-a prije mjesec i po.

Radovi se sada, pored ostalog, izvode na dionici saobraćajnice između Čaršije i Ploče i ponovo u blizini zgrade Elektrodistribucije, što značajno otežava odvijanje saobraćaja.

Dio puta kroz Pinješ je saniran.

Iz kompanije su ranije saopštili da projekat izgradnje trafo-stanice “Novi Ulcinj” podrazumijeva polaganje podzemnih kablovskih vodova, što nije moguće učiniti bez raskopavanje ulica.

U nekoliko navrata kazali su da razumiju revolt građana i pozvali na strpljenje.

Sekretar komunalnih djelatnosti Mustafa Gorana kazao je i da mještani Pinješa koji gravitiraju zgradi koju su gradili “Morsko dobro” i Opština s pravom negoduju jer su ulice raskopane, dok CEDIS ne dozvoljava priključak objekta na elektromrežu.

“Ranije su nam dali urbanističko-tehničke uslove za priključak i sada kažu da nema mjesta. Obećali su da će biti brzo riješeno poslije praznika. Da vidimo”.

Nrekić: Obećali su da će završiti do petka

Novoizabrani predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekć kazao je da ima obećanje čelnih ljudi CEDIS-a da će svi radovi biti gotovi do narednog petka.

On je indirektno poručio da su za raskopane puteve odgovorni podizvođači koje je angažovao CEDIS.

“Građani su u pravu što negoduju jer imam saznanja da se kooperatnti CEDIS-a ne odnose prema njima kako bi trebalo u ovakvim situacijama”, rekao je Nrekić.

Bonus video: