Od 1. maja parking u Budvi skuplji

Na dva najprometnija parkirališta u gradu, kod “Zeta filma” i JAT-a, umjesto dosadašnjih 50 centi po satu biti 80 centi, dok će noćna tarifa biti 1,2 eura.
50 pregleda 0 komentar(a)
Budva parking, Foto: Vuk Lajović
Budva parking, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.05.2012. 10:15h

Sve one koji svoje četvorotočkaše od 1. maja budu parkirali na nekom od parkirališta kojima gazduje Javno preduzeće "Parking servis", u metropoli turizma, dočekaće više cijene usluga - od 1. maja ponovo se uvodi ljetnji cjenovnik.

Cijene će, u zavisnoti od parkirališta, biti više nego tokom zimskog perioda, pa će dnevna tarifa na dva najprometnija parkirališta u gradu, kod “Zeta filma” i JAT-a, umjesto dosadašnjih 50 centi po satu biti 80 centi, dok će noćna tarifa biti 1,2 eura.

Za ostala parkirališta cijene će biti tokom dana od 50 centi, a u noćnim satima jedan euro.

Taj cjenovnik je na snazi već petu godinu, pa svi oni koji u užem centru Budve budu morali da koriste usluge parkinga, moraće da izdvoje više novca.

Naplata na parkiralištima u Petrovcu počeće za mjesec dana, kada sezona bude u jeku

"Već od 1. maja, sva parkirališta će raditi u tri smjene. Očekujemo da će od 1. maja početi sa radom, pored onih koja su bila u službi tokom zimskog perioda, i opšte parkiralište Južni bulevar. Ako bude potrebe, imamo mogućnost otvaranja parkirališta kod hotela ’Aleksandar’, Pošta 2. Novina je da će se u bliskoj budućnosti parking naplaćivati u poslovno-satmbenom centru ’TQ Plaza’”, rekli su u tom preduzeću.

Oni su dodali da je JP „Parking servis“ zaključilo ugovor sa kompanijom „Trejd junik“ o naplati garaže u okviru poslovno-stambenog centra.

“Opština u toj garaži ima svojih 119 parking mjesta, a ’Trejd junik’ 116. Mi smo potpisali ugovor, kao nosioci posla, da ’Parking servis’ koristi sva raspoloživa parking mjesta, ukupno 230, i to tako da dijelimo sve torškove i sva ulaganja. Ubrzo ćemo montirati sistem za naplatu, tako da bi već polovinom mjeseca trebalo da uđemo u poslovni aranžman”, naveli su u “Parking servisu”.

Oni su dodali da će naplata na parkiralištima u Petrovcu početi za mjesec dana, kada sezona bude u jeku.

Bonus video: