Građani se bune jer kamenolom u Lješevićima ponovo radi

Mještani ističu da je ovo prilika da ponove zahtjeve „izrečene na protestnim okupljanjima, peticiji i sudskim sporovima koji su riješeni u njihovu korist“
98 pregleda 0 komentar(a)
Podi, kamenolom, Foto: Slavica Kosić
Podi, kamenolom, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.04.2012. 17:48h

Mještani sela Lješević tvrde da, i pored njihovog protivljenja i dobijenih sudskih sporova, kamenolom firme YU Briv u tom grbaljskom mjestu ponovo radi.

Odbor sela Lješevići reagovao je povodom ponovnog početka rada kamenoloma firme „YU Briv“ u tom grbaljskom selu.

U saopštenju za javnost odbor je naglasio da su “seljani i stanovnici obližnjeg vikend naselja, koji su počeli proljećnje poljoprivredne radove i pripreme za turističku sezonu, bili ne malo iznenađeni kad ih je na imanjima dočekala buka i prašina koja se diže iz kamenoloma”.

“I pored svih sudskih sporova i nelegalne koncesije, firma ’YU Briv’ je u ove praznične dane pustila u pogon mlinove i počela da melje, a kamioni pojedinih firmi da izvoze materijal iz kamenoloma. Pitamo se da li su seljani, MZ Lješevići i svi oni koji su potpisali peticiju i bili protiv rada kamenoloma građani drugog reda”, piše u saopštenju odbora sela Lješevići.

Oni su istakli da su se, “i pored brojnih zahtjeva za prijem, ministri ekonomije i održivog razvoja i turizma oglušili o zahtjeve i slušaju samo jednu priču - priču firme ’YU Briv’, pa se može zaključiti da podržavaju ovakvo nelegalno poslovanje kamenoloma’.

„Obraćamo se kotorskoj lokalnoj samoupravi da nas zaštiti od firme ’YU Briv’ koja radi nelegalno. Svi urbanistički planovi za izgradnju turističkog naselja oko majdana u Lješevićima su usvojeni. To se vidi na samom terenu, gdje svakodnevno niču nove kuće za odmor. Pozivamo kotorsku Opštinu da odbrani planove koje je izglasala, kao i seljane Lješevića i vikendaše koji žive 50 metara od ulaza u kamenolom. Još jednom ponavljamo naše zahtjeve izrečene na protestnim okupljanjima, peticiji, sudskim sporovima koji su riješeni u našu korist jer ćemo, u suprotnom, biti prinuđeni da stvari preuzmemo u svoje ruke”, poručili su mještani Lješevića.

Bonus video: