Kolašin: Preko 40 radnika "Komunalnog" u štrajku

U kolašinskoj lokalnoj upravi neradan je dan, pa su telefoni opštinskih čelnika, ali i direktora „Komunalnog“ Igora Tatića bili isključeni
0 komentar(a)
Komunalno, Foto: Dragana Šćepanović
Komunalno, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 30.04.2012. 12:46h

Preko 40 zaposlenih u kolašinskog JP „Komunalno“ od jutros su u generalnom štrajku. Kako su kazali u štrajkačkom odboru, među nekoliko zahtjeva, od osnivača i poslodavaca preduzeća, prije svega, očekuju isplatu osam zaostalih plata.

„Priniđeni smo da stupimo u genaralni štrajk, koji je još prije dvadeset dana najvljen osnivaču i poslodavcima jer su radnici JP „Komunalno“ dovedeni u, zaista, nepodnošljiv položaj. Duguju nam osam ličnih dohodaka. Sve radimo organizovano i poštujući odredbe zakona o štrajku,“kazao je predsjednik štrajkačkog odbora Ljubiša Rakočević.

Radnici u štrajku nadaju se da će, kako su kazali, na obostranu korist, lokalna uprava naći način da im isplati dugovanja. Na sastanku sa poslodavcem odrđen je i minimum procesa rada.

„Uredno ćemo poštovati taj minimum rada koji podrazumijeva pružanje usluga institucijama i ustanovama. Očekujemo da nadležni, što je prije moguće, nađu način da udovolje našim zahtjevima“ rekao je Rakočević. Minimum rada tokom štrajka ne podrazumijeva pražnjenje kontejnera u kojima smeće odlažu građani.

Prosječna zarada u kolašinskom „Komunalnom“ preduzeću je oko 300 eura.

„Uredno ćemo poštovati taj minimum rada koji podrazumijeva pružanje usluga institucijama i ustanovama", kažu radnici

U kolašinskoj lokalnoj upravi neradan je dan, pa su telefoni opštinskih čelnika, ali i direktora „Komunalnog“ Igora Tatića bili isključeni, te su tako izostale izjave onih od kojih štrajkači očekuju da im ispune zahtjeve.

Prema nezvaničnim informacijama, lokalna uprava, još nije platila tom preduzeću, čiji je osnivač, ni rad tokom febrauarskog nevremena, ako se izuzmu trškovi goriva za mehanizaciju.

Bonus video: