Tivćanka kotorskoj bolnici donirala 12 hiljada eura

Dr Bjelica se u ime menadžmenta kotorske bolnice zahvalio Jasni Gverović čija je majka liječena na Internom odjeljenju
430 pregleda 0 komentar(a)
bolnica kotor
bolnica kotor
Ažurirano: 30.04.2012. 10:51h

Tivćanka Jasna Gverović donirala je 12 hikljada eura Internom odjeljenju Opšte bolnice Kotor, a taj novac iskorišćen je za unapredjenje uslova liječenja pacijenta na tom odjeljenju bolnice koja „pokriva“ Tivat, Kotor, Herceg Novi i Budvu, odnosno područje koje ima oko 100 hiljada stalnih stanovnika.

„Sa novcem koji nam je donirala gospodja Gverović u proteklih mjesec dana adaptirana je postkoronarna jedinica, kardiološki kabinet i detoksikaciona jedinica, te jedan apartman na Internom odjeljenju. Na taj način stvoreni su znatno bolji uslovi za liječenje pacijenata, naročito teških srčanih i bolesnika zavisnosti. Dijagnostika kardiloških slučajeva dopunjena je novim ergotestom, holterom ritma srca i holterom krvonog pristiska", kazao je tim povodom „Vijestima“, načelnik Internog odjeljenja Opšte bolnice Kotor, kardiolog dr Nebojša Bjelica.

On se u ime menadžmenta kotorske bolnice zahvalio Jasni Gverović čija je majka liječena na Internom odjeljenju, za jednu od najvećih donacija koje je ta medicinska ustanova dobila u proteklih desetak godina.

Podsjećajući da Opšta bolnica Kotor kao regionalni zdravstveni centar „pokriva“ područje 4 opštine sa oko 100 hiljada stalnih stanovnika, te da se taj broj ljudi koji je u zdravstvenom smislu „oslonjen“ na tu ustanovu ljeti tokom turističke sezone i duplo poveća, dr Bjelica je podvukao da se godišnje na Internom odjeljenju u prosjeku liječi oko 2 hiljade pacijenata.

„Samo u dijelu kardlogije, lani smo odradili preko 1.000 ultrazvučnih pregleda srca i preko 500 holtera ritma srca i krvog pritiska, tako da nam je donacija gospodje Gverović izuzetno značajna za unapredjenje uslova liječenja naših pacijenata", kazao je dr Bjelica.

Bonus video: