Navijač Sutjeske: Pendrek mi je napravio 10 kopči na glavi

Umjesto na košarkaškoj utakmici Budućnost - Sutjeska, gdje se sa još tridesetak navijača zaputio tog dana, završio je, kaže, u bolnici
351 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2012. 18:04h

Da li su podgorički policajci prekoračili ovlaščenja u srijedu veče kada su, kako tvrde navijači Sutjeske, bez povoda pretučeni ispred Soprtskog Centra Morača uoči košarkaškog meča Sutjeska – Budućnost?

Sedamnestogodišnji Nikšićanin, Miloš Koprivica tvrdi da je deset šavova na potiljku i prednjem dijelu glave "zaradio" upravo od policijskog pendreka.

Umjesto na košarkaškoj utakmici Budućnost - Sutjeska, gdje se sa još tridesetak navijača zaputio tog dana, završio je, kaže, u bolnici.

"Mi smo izašli iz autobusa i skupljali se da krenemo u halu da navijamo. Odjednom su se pojavlia još tri četiri defendera puna policajaca i samo su nam naredili da se vratimo u autobus. Mi smo se nagužvali kod zadnji vrata i samo su nas u jednom trenutku opkolili i počeli da biju. Ja sam prvo dobio udarac u prednjem desnom dijelu glave, a odmah potom i drugi u potiljak", prisjeća se Miloš incidenta dok pokazuje rane na glavi.

Te noći grupa navijača zadržana je u policiji na ispitavanje, a pored Miloša sa gotovo istim povredama po glavi od pendreka prošao je i njegov drug Milan Tepavčević.

Nakon incidenta oglasio se direktor Policije Božidar Vuksanović, ističući da policija nije intervenisala, a zatim i najavio istragu cijelog događaja.

Video: TV Vijesti

Istraga nikako da utvrdi

Milošev otac, Radomir, ogorčen je što ni nakon 5 dana istraga ne može da utvrdi šta se dogodilo, iako je to, kaže, očigledno i smatra da se sve moglo utvrditi još iste večeri.

"Krivo mi je na MUP i policiju jer umjesto da tu djecu zaštite i sprovedu ih do hale, oni po glavi. Oni dobro znaju ko je te večerio radio, koje naredio da se vrate navijači u autobus, i dobro znaju ko je upotrijebio palicu. Ja insistiram da se ovo hitno riješi, da se zaštite ubuduće mladi ljudi, a ne da ostane sve na priči", poručio je Koprivica i dodaje da mu je je nejasno zašto su , kako tvrdi, bez povoda napadnuti jer je neposredno prije batnianja grupa momaka iz parka preko puta čak i pred očima policije kamenovala autobus sa navijačima.

"Mi smo došli u glavi grada da navijamo i nas je policija trebala da obezbjeđuje, a ne da nas bije. Tri, četiri minuta kamenovali su autobus, a policija je stajala ispred nas, sve gledala i nije reagovala", kaže Miloš.

Iz policije nije bilo moguće dobiti odgovor dokle se stiglo sa istragom u ovom slučaju.

Podsjetimo da su se i iz Uprave Košarkaškog Kluba Sutjeska oglasili nakon incidenta, zahtijevajući od Uprave Policije da hitno sve istraži.

Galerija

Bonus video: