Iz Tivatske rivijere vadili šporete i bojlere, građani samo gledali

“Akcija je uspjela uprkos toime što odziv gradjana Tivta nije bio onakav kakav smo očekivali"
51 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Otpad, Foto: Siniša Luković
Tivat, Otpad, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.04.2012. 12:40h

U organizaciji Opštine Tivat, NVO „Green action“ i JP „Morsko dobro“ Budva na području Tivatske rivijere je održana velika akcija čišćenja obale i podmorja na sedam lokacija.

U akciji su učestvovali predstavnici te tri institucije, ronilačkih klubova „Neptun“ i „Arsenal“, sa polaznicima ronilačkih kursena iz Sombora i Kragujevca, ribari SRD „Pagar“ i jedriličari „Delfina“, dio aktivista NVO sektora, članovi ekološke sekcije OŠ „Branko Brinić iz Radovića ali i relativno mali broj građana.

Učesnici akcije čistili su plaže i podmorje na lokacijama Verige, Opatovo, Donja Lastva, kod kluba "Delfin", na Belanama i kod hotela “Mimoza” Mimoza, te na plaži Pržna u zalivu Trašte.

Akciju u kojoj je sakupljeno dvadesetak kubika smeća, a iz mora izvađeno dosta starih guma, šporeta, bojlera i ostalog potopljenog otpada su podržali JP “Komunalno” Tivat, kompanije “Qatari Diar”, “Porto Montenegro” i “Una”.

“Akcija je uspjela uprkos toime što odziv gradjana Tivta nije bio onakav kakav smo očekivali nakon svih onih ranijih najava i poziva javnosti da učestvuje. Odazvali su se oni koji su fokusirani na more – ronioci, ribolovci i jedriličari, a pridružili su nam se čak i turisti-kupači koji su se danas zatekli na plaži Pržna i jedna službenica ambasade SAD u Podgorici.”- kazala je “Vijestima” sekretar Sekretarijata za uredjenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Tivat Tatjana Jelić koja je bila medju učesnicima i rukovodiocima jučerašnje akcije.

Bonus video: