Žabljački srednjoškolci pomaži starijim sugrađanima

"Interesovanje kod učenika za ovu aktivnost je veliko. Oni to rado prihvataju u konttekstu socijalizacije, humanosti..."
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2012. 13:56h

Učenici SMŠ "17. septembar" iz Kluba volontera te škole obišli su 15 starih osoba u stanju socijalne potrebe.

U partnerstvu sa žabljačkom kancelarijom Centra za socijalni rad za dio najstarije populacije obezbijeđeni su pokloni koji su im tom prilikom uručeni. Ali, humani srednjoškolci pomogli su pa su im pospremili prostorije u kojim stanuju, uključivali usisivače, ponijeli smeće do kontejnera, otišli u prodavnicu i sve drugo što je starcima bilo potrebno.

Božica Knežević, Milica Zarubica i Aco Krgović posjetili su Kosu Grbović. Starica od 88 godina itekako im se obradovala i odmah djevojke uputila u kuhinju da svima pripreme sokove i kafu.

"Ganuo me ovaj čin i podsjetio na vremena kad smo se u Žabljaku posjećivali i pazili. Zlatna su ova djeca i odmah smo se raspričali. Ne treba mi ništa posebno. Imam dobre komšije, dolaze mi i djeca. Njih troje u tri države. Kćerka u hrvatskoj a sinovi, jedan u Crnoj gori a drugi u Srbiji. Mogu ja po nešto i sama ali evo da se makar ispričam sa našom omladinom", kazala je zahvalno Kosa.

Veliko interesovanje učenika

Klub volontera dio je obilja van nastavnih aktivnosti u žabljačkoj srednjoj školi. Vode ga profesorice Milojka Stijepović i Milka Novosel.

"Interesovanje kod učenika za ovu aktivnost je veliko. Oni to rado prihvataju u konttekstu socijalizacije, humanosti ali i u želji za upoznavanjem lica koja su generacijski i na druge načine drugačija od njih. Osim toga program volontarizma ima izborne sadržaje u nastavnim planovima. Cilj današnje akcije neće se danas završiti jer je zamisao da današnja posjeta bude i upoznavanje i početak češćih pa i neformalnih posjeta", kazala je Milojka Stijepović i podsjetila da je ova priča počela prošle godine kada je izvršen obilazak šest starih ili samohranih osoba.

Galerija

Bonus video: