Abid Crnovršanin se vratio u MUP uprkos incidentu iz 2004.

Crnovršanin je 2004. navodno prijetio policajcima koji su priveli njegovog sina nakon što je udario jednog od njih
0 komentar(a)
ABid Crnovršanin, Foto: Savo Prelević
ABid Crnovršanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.04.2012. 07:45h

Funkcioner SDP-a Abid Crnovršanin koji se ponovo vratio na mjesto pomoćnika ministra unutrašnjih poslova nije snosio odgovornost za incident koji se dogodio prije skoro osam godina.

Crnovršanin je i pored incidenta koji je započeo njegov sin ostao na funkciji pomoćnika ministra do kraja mandata.

Malo kasnije došao je njegov otac Abid, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova. Očevici tvrde da je, umjesto da ukori sina zbog nedoličnog ponašanja, počeo da viče i vrijeđa policajce, prijeteći im čak i otkazima

Naime, u oktobru 2004. godine Abidov sin Jasmin Crnovršanin priveden je u bjelopoljski Centar bezbjednosti nakon rasprave i udaranja policajca, ali je zahvaljujući očevoj intervenciji ekspresno oslobođen.

Incident se dogodio u centru grada, u Ulici Živka Žižića kada je patrola upozorila Jasmina Crnovršanina da skloni nepropisno parkirani automobil. Na lice mjesta odmah je došao i dežurni starješina.

On je, kako je tada naveo izvor "Vijesti", zatražio od Crnovršanina da se podvrgne alko-testu. Mladić je to odbio i nakon toga je priveden u Centar bezbjednosti, zbog navodnog udaranja policajca.

U jednom trenutku je kazao sinu da ide kući a da će on sve to "završiti"

Malo kasnije došao je njegov otac Abid, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova. Očevici tvrde da je, umjesto da ukori sina zbog nedoličnog ponašanja, počeo da viče i vrijeđa policajce, prijeteći im čak i otkazima.

U jednom trenutku je kazao sinu da ide kući a da će on sve to "završiti". U CB-u su se, međutim, usprotivili i Crnovršaninu rekli da to ne može da radi "jer je zakon jednak za sve". Nakon izvjesnog vremena, mladić je, ipak, pušten.

Pomoćnik ministra je u nekoliko navrata poricao da je bilo kom od policajaca prijetio otkazom. Nakon tog događaja Unutrašnja kontrola je pokrenula istragu. Oko 15 dana kasnije završena je istraga o ovom slučaju. Izvještaj je predat tadašnjem ministru Draganu Đuroviću koji je nakon incidenta rekao da ukoliko se navodi o ponašanju Crnovršanina pokažu tačnim, da će tražiti njegovu smjenu.

Novi pomoćnik Ivana Brajovića za upravne unutrašnje poslove, koji je zamijenio Osmana Šubašića, koji će raditi u administraciji u Baru, njegovom rodnom gradu, imao je velike probleme 2004.

Pomoćnik ministra ipak nije smijenjen zbog slučaja sa svojim sinom, iako je istragom utvrđeno da su tvrdnje iz incidenta bile istinite. On je na funkciji ostao sve do kraja mandata u julu 2005. godine, kada je kandidovan za diplomatsko-konzularno predstavništvo. Krajem aprila iste godine funkcioner Socijaldemokratske partije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Abid Crnovršanin postao je šef Misije Crne Gore u Berlinu. A bio je i generalni konzul u Frankfurtu.

Crnovršanin u Bijelom Polju vrijeđao policajce i prijetio im otkazima, jer su tražili da njegov sin ukloni nepropisno parkirani automobil i da se podvrgne alko testu. Riječ je, inače, o tadašnjem službenom vozilu Crnovršanina

Problemi sa službenicima

Novi pomoćnik Ivana Brajovića za upravne unutrašnje poslove, koji je zamijenio Osmana Šubašića, koji će raditi u administraciji u Baru, njegovom rodnom gradu, imao je velike probleme 2004. godine. Naime, 2004. godine više od hiljadu službenika tužilo je tadašnje Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog neisplaćenih dugovanja. Tada je samo u Podgorici tužbu podnijelo oko 500 policajaca, a prosječna suma koju su tražili pojedinačno iznosila je 1.300 eura.

Tužbe je tada predao i veći broj policajaca iz Bijelog Polja, Pljevalja, Mojkovca, Nikšića, Plužina, Danilovgrada i Šavnika. Za rješenje ove "situacije" država je morala da plati milionsku sumu. Ministarstvo je polako izmirivalo dugovanja a tužbe službenika nakon toga su povlačene.

Bonus video: