Miličkovići Medenici: Dođite u sud, izvinite nam se i prekinite ovu farsu

“Da podgorički Iznogud svoje iživljavanje bar jednom plati iz svoga džepa, ova sudanija bi se davno završila”, rekao je Miličković
282 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2012. 09:15h

U sudu za prekršaje je pred sudijom Brankom Radonjić započet ponovljeni postupak protiv Tamare Miličković, kćerke Vasilija Miličkovića, vlasnika privatne firme M&V kompani, zbog ometanja radova na potezu nove zaobilaznice na Zlatici, tokom maja prošle godine.

Svjedočile su policajke Irena Caković i Nataša Mirotić, koje su ostale pri prvobitnoj izjavi da su po naređenju komandira Slavka Đurovića “uklonile Tamaru Miličković sa mjesta izvođenja radova budući da ona sama nije htjela ode ispred bagera”.

Tamara je, odgovarajući na pitanje svog advokata Nebojše Asanovića, izjavila pred sudom da ne bi ometala izvođenje radova na mini-zaobilaznici “da je lokalna administracija donijela zakonito rješenje o eksproprijaciji zemljišta”.

Asanović je u nekoliko navrata potsjetio sutkinju da su crnogorski sudovi u međuvremenu pravosnažno donijeli odluku da su “sve obavljene radnje” lokalne administracije protiv imovine porodice Miličković “bile nezakonite”.

Tamara Miličković je, odgovarajući na pitanje svog advokata Nebojše Asanovića, izjavila pred sudom da ne bi ometala izvođenje radova na mini-zaobilaznici “da je lokalna administracija donijela zakonito rješenje o eksproprijaciji zemljišta”

“Zbog toga smatramo da nema potrebe da ispitujemo policajke”, dodao je Asanović.

Upravni sud poništio je rješenja o eksproprijaciji privatne imovine Miličkovića na osnovu kojih su Tamara i Vasilije više puta privođeni u maju prošle godine zbog ometanja radova na njihovom privatnom zemljištu.

Tek u ponovljenom postupku lokalna administracija je po nalogu Ministarstva finansija i Upravnog suda ispravila svoje greške, ali su Miličkovići zbog sprječavanja da se na terenu sprovode prvobitno nezakonito rješenja o eksproprijaciji, donijeto od strane administracije gradonačelnika Miomira Mugoše, prethodno više puta hapšeni.

Indir Hajdarpašić, službenik Agencije za igradnju i razvoj Podgorice, istakao je, međutim, da je “imao građevinsku dozvolu” te da su sve sprovedene radnje bile zakonite.

“U potpunosti je poštovana zakonska procedura”, tvrdi Hajdarpašić.

Njega je Tamara Miličković pitala da li bi naredio njeno fizičko uklanjanje sa privatne imovine da je znao da u rukama ima nezakonito rješenje, Hajdarpašić je odgovorio da on “ne ocjenjuje zakonitost, niti na to ima pravo”.

Njenom ocu se danas nastavlja ponovljeno suđenje, zbog ometanja javnog reda i mira.

Vijeće suda za prekršaje ukinulo je četiri prekršajne presude koje su ranije dosuđene Miličkoviću i njegovoj kćerki Tamari, jer se njihov advokat žalio na presude i predmet je vraćen na ponovni postupak.

Obesmišljavanje institucija

Miličković je pozvao predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu da prisustvuje na nekom od sljedećih ročišta, da se izvini Miličkovićima i prekine “obesmišljeno suđenje, koje po svim parametrima nije zabilježeno u sudskoj praksi”.

“Mugoša i Veljović, koji godinama terorišu moju porodicu nastavljaju to da rade i sa crnogorskim sudstvom, obesmišljavajući rad sudova do nepristojnosti.

“Mugoša i Veljović, koji godinama terorišu moju porodicu nastavljaju to da rade i sa crnogorskim sudstvom, obesmišljavajući rad sudova do nepristojnosti", kazao je Miličković

Da bi se spriječila ova sudska farsa, ovim putem činim javni poziv vrhovnoj sutkinji Vesni Medenici, da dođe na jedno od sljedećih ročišta, da se u sudnici javno izvini meni i mojoj kćerki Tamari i prekine ovo”, naveo je Miličković.

On je dodao da razlog njegovog obraćanja javnosti takođe ima za cilj da “ građani-poreski obveznici shvate da mi neće nimalo lako pasti novac koji ću od njih uzeti na ime maltretiranja i terorisanja od strane podgoričkog vezira, šerifa sa Mareze, kao i nepotrebnih sudskih troškova, taksi, ročišta, troškova advokata”.

“Da podgorički Iznogud svoje iživljavanje bar jednom plati iz svoga džepa, ova sudanija bi se davno završila, odnosno nikad je ne bi ni bilo”, rekao je Miličković.

Galerija

Bonus video: