Počinje izgradnja doma za planinare, "Bemaks" čašćava grube radove

Kada budu završeni građevinski radovi, počeće se sa zanatskim koji će, takođe, biti završeni zahvaljujući donacijama
0 komentar(a)
planinarski dom, Foto: Ivan Petrušić
planinarski dom, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 26.04.2012. 19:23h

Izgradnja planinarskog doma u Nikšiću, koji je izgorio u julu 2007. godine, počeće 30. aprila.

Izgradnja doma, koji će se nalaziti na istom mjestu gdje je bio i prethodni i biće površine 600 metara kvadratnih, koštaće 350.000 eura, a sredstva će biti obezbijeđena od donacija.

Donator grubih građevinskih radova, čija je vrijednost 180.000 eura, je podgoričko preduzeće “Bemaks”, a ugovor su juče potpisali direktor tog preduzeća Veselin Kovačević i predsjednik Opštine Nikšić Nebojša Radojičić.

„Riječ je o još jednoj u nizu Bemaksovih donacija za sport. Procijenili smo da i na ovakav način treba da pomognemo, a ubijeđen sam da ćemo u planiranom roku od dva mjeseca završiti grube građevinske radove“, kazao je Kovačević.

Prema riječima Radojičića, projekat za planinarski dom, koji će biti završen do septembra, uradila je Agencija za urbanizam i planiranje prostora, a objekat će imati podrum, prizemlje, sprat i potkrovlje.

„Kada budu završeni građevinski radovi, počeće se sa zanatskim koji će, takođe, biti završeni zahvaljujući donacijama, o čemu pregovaramo sa određenim firmama“, kazao je Radojičić.

Bonus video: