Djeca iz Centra "1. jun" učila o ekologiji

Predstavnici NVO Green Home edukovali su učenike, roditelje i profesore o programima recikliranja i važnosti očuvanja životne sredine
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2012. 16:29h

Američka privredna komora u Crnoj Gori i Unika osiguranje, kao generalni sponzor, organizovali su akciju „Čisto i zeleno” u Centru za obrazovanje i osposobljavanje “1. jun”, s ciljem edukacije učenika o reciklaži i očuvanju životne sredine.

Pored edukacije, akcija je obuhvatila čišćenje dvorišta Centra, kojem su donirane i kante za selektivno odlaganje otpada.

Ipak treba napomenuti da u dvorištu Centra "1. jun" nije bilo mnogo posla, jer bi moglo da posluži kao primjer mnogim drugim organizacijama u našem gradu.

"Osim što smo zajedno čistili otpatke i potom ih zajedno selektivno odložili u kante namijenjene pojedinim vrstama otpada, edukovali smo i djecu o načinu na koji treba upotrebljavati donirane kante. Vjerujem da edukacija o potrebi očuvanja prirodne sredine treba da počne upravo ovdje, među najmlađim članovima našeg društva", kazao je izvršni direktor Američke privredne komore Edin Seferović.

Djeca zahvalna i srećna

Predstavnici NVO Green Home edukovali su učenike, roditelje i profesore o programima recikliranja i važnosti očuvanja životne sredine, kao i o načinima za obezbjeđivanje novca kroz recikliranje plastike, papira, aluminijuma i ostalih razgradivih materijala.

"Zahvaljujem se što smo baš mi izabrani i što ste došli da edukujete našu djecu. Na licima naše djece vidi se da su zahvalna i srećna zbog vaše posjete, tako da vjerujem da će druženje sa vama imati velikog efekta u Centru", kazala je pomoćnik direktora Centra "1. jun" Zorica Vuković.

U akciji čišćenja učestvovali su volonteri ADP Zid, Američke privredne komore, DHL Exspress, Coca-cola Hellenic, doMEn, Hypo Alpe Adria Bank, Micromedia, te Represent Communications, koja je pored volonterskog rada zaposlenih obezbijedila i medijsku podršku.

Akcija "Čisto i zeleno" biće nastavljena u petak u OŠ "Mahmut Lekić" u Tuzima.

Galerija

Bonus video: