Neće biti izuzeća u predmetu protiv radnika MUP-a i braće Keljmendi

Dujović u obrazloženju rješenja kojim se odbija Lukšićev zahtjev, navodi da iz spisa tog predmeta i postavljenog zatjeva ne postoji nijedan razlog za izuzeće
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2012. 08:17h

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Mušika Dujović u predmetu koji se vodi u Osnovnom sudu u Kotoru protiv Ksenije Mitrović i Svetozara Popovića, bivših zaposlenih u MUP-u filijala Kotor, zbog krivičnog djela zloupotreba sužbenog položaja i protiv sinova kontroverznog buznismena Nasera Keljmendija, Elvisa i Liridona, odbio je zahtjev o izuzeću predsjednika Osnovnog suda u Kotoru Branka Vučkovića i sudije Vesne Pean od postupanja u tom predmetu

Riječ je o zahtjevu koji je podnio branilac optuženih Popovića i Mitrovićeve, advokat Dušan Lukšić u procesu koji se vodi zbog izdavanja uvjerenja o državljanstvu braći Keljmendi.

U obrazloženju rješenja predsjednika Višeg suda Mušike Dujovića u koji su “Vijesti” imale uvid, navodi se da je advokat Lukšić 11. aprila podnio zahtjev za izuzeće, a kao razlog naveo da je u medijima prenijeta izjava predsjednika suda Vučkovića da se ovaj postupak mora završiti do 30. juna ove godine, te da je oročavanjem kraja postupka dovedeno u sumnju nepristrasno postupanje sudije Pean i na taj način povrijeđeno pravo na odbranu i pravično suđenje optuženima.

Dujović u obrazloženju rješenja kojim se odbija Lukšićev zahtjev, navodi da iz spisa tog predmeta i postavljenog zatjeva ne postoji nijedan razlog za izuzeće, koji bi doveo u sumnju nepristrasnost i objektivost u postupanju predsjednika Vučkovića i postupajuće sudije Pean.

Bonus video: