Uskoro počinje sezona ribolova na Crnom jezeru

Direktor NP "Durmitor" Tomo Pajović kaže da će se ove sezone obalom „velikog“ jezera, lijevo od prilaznog puta
106 pregleda 0 komentar(a)
Ribolov, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ribolov, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 25.04.2012. 14:18h

Sezona ribolova na Crnom jezeru počinje 29. aprila.

Po tradiciji taj dan privlači veliki broj zaljubljenika sportskog ribolova, svih uzrasta, iz naše zemlje i šire.

Direktor NP "Durmitor" Tomo Pajović kaže da će se ove sezone obalom „velikog“ jezera, lijevo od prilaznog puta.

"Jezero obiluje pastrmkama, autohtonom potočarom, zlatovčicom i kalifornijskom. U više navrata smo ga poribljavali i odgovorno čuvali. Od vještine i kvaliteta mamaca zavisiće ulov, kako na otvaranju tako u tokom naredne sezone ribolova", kaže Pajović.

On je dodao će sezona ribolova na Vražijem jezeru početi sredinom maja i da je na utvrđenim lokalitetima obala Tare ribolov omogućen, ali zbog visokog vodostaja i karakteristika vode još uvijek nema ribolovaca.

Dozvola 20 eura

"Cijene ribolovnih dozvola ostale su na prošlogodišnjem nivou od 20 eura. Ulov je ograničen a utvrđeni su i dani kojima se može pecati. Na Crnom jezeru svakog dana osim ponedejeljka i četvrtka, na Vražijem četvrtkom, subotom i nedjeljom a na Tari srijedom, petkom, subotom i nedjeljom", kazao je Pajović Pajović i istakao veoma dobru saradnju sa SRD "Crno jezero" iz Žabljaka.

Sportsko ribolovno društvo "Crno jezero" koje broji 70 redovnih i pet počasnih članova, održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je izabrano novo-staro rukovodstvo. Predsjednik će i dalje biti Milan Anđelić a sekretar Sreten Pejović.

Anđelić kaže da je usvojen izvještaj o radu u prošloj i program rada za tekuću godinu.

Bonus video: