Vučinić iz PJP na mjesto načelnika u Danilovgradu

Vučinić je magistar pravnih nauka i ima zapažene rezultate u sportu i već 16 godina radi u Upravi policije
346 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Vuksanović Miloš Vučinić, Foto: Luka Zeković
Božidar Vuksanović Miloš Vučinić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.04.2012. 07:11h

Dugogodišnji načelnik danilovgradske Ispostave policije Mihailo Šaranović danas će biti razrijšen dužnosti sazanaju "Vijesti" iz pouzdanih izvora u Upravi policije.

Prema nezvaničnim informacijama njega će na tom mjestu nakon prvomajskih praznika zamjeniti Miloš Vučinić, dojučerašnji komandant Posebne jedinice policije.

U Upravi policije juče nije bilo moguće dobiti zvanične odgovore o najavljenim kadrovskim izmjenama, a Božidar Vuksanović v.d. direktora policije kazao je da nije vrijeme da to komentariše.

Upitan da li će doskorašnji komandant PJP-a biti novi načelnik policije u tom gradu, Vuksanović je rekao da Vučinića nakon što dobije novo rješenje čeka novo radno mjesto.

Vuksanović je juče na međunarodnoj konferenciji u Budvi demantovao da je Vučinića sa mjesta komandanta PJP smjenio zbog Trebešice, i navodnog neprofesionalizma koji je tamo iskazao.

"Vučinić koji je kvalitetno radio svoj posao do sada, u razgovoru sa mnom tražio je da promijeni svoj radni angažman. Na njegovo traženje, prekjuče sam upriličio sastanak u Posebnoj jedinici, razgovarao sa svim članovima PJ, i prenio im ovo što sada i vama kažem, da je Miloš Vučinić kvalitetno i profesionalno radio svoj posao, da je posebno u periodu vanrednog stanja pokazao jedan visok nivo profesionalnosti. Nijesam ga smijenio, već je to inicijativa gospodina Vučinića da promijeni malo sredinu i da malo relaksira svoj angažman" kazao je Vuksanović.

Vučinić je magistar pravnih nauka i ima zapažene rezultate u sportu i već 16 godina radi u Upravi policije. Do prije dva dana bio je komandant Posebne jedinice policije.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Vuksanović je pripremio nova kadrovska rješenja za nekoliko rukovodećih pozicija u danilovgradskoj policiji, a sljedeći korak najvjerovatnije su imenovanje novog komandira stanice i rukovodioca ekspoziture kriminalsitičke policije. Na tim mjestima sada su Blažo Pavićević i Veselin Bobičić.

Bonus video: