U Tuzima otrovani labrador i tri mačke

"Mora biti donesena strategija rješavanja problema napuštenih životinja", kazala je Manojlović
0 komentar(a)
labrador, Foto: Svetzivotinja.com
labrador, Foto: Svetzivotinja.com
Ažurirano: 24.04.2012. 16:21h

U centru Tuzi otrovani su jedan labrador i tri mačke. Kako kažu žitelji tog mjesta, nije prvi put da se slični incidenti događaju.

"Slično se dogodilo još na tri, četiri mjesta. Neko baca otrov i postoji rizik da će i naši ljubimci biti otrovani. Niko od komšija nije vidio ništa", kazao je "Vijestima" Tuzanin Elvis Turusković.

Slične pojave zabilježene su u gotovo svim crnogorskim gradovima, zbog čega iz Društva za zaštitu životinja upozoravaju da će se ta praksa nastaviti dok god država ne riješi da stane na put problemu.

"Mora biti donesena strategija rješavanja problema napuštenih životinja, a pod tim se podrazumijeva da se životinje mikročipuju, pa se registruju vlasnici, uzgajivači, kao i da se konačno počne sa kažnjavanjem zbog neodgovornosg držanja i napuštanja životinja", kazala je predsjednica društva Svetlana Manojlović.

Ona je dodala da se moraju formirati azili u svim gradovima.

"Mora biti donesena strategija rješavanja problema napuštenih životinja", kazala je Manojlović

"Društvo već 11 godina ukazuje na rješavanje tog problema, a država se donošenjem Zakona o dobrobiti životinja iz 2008. godine na to i obavezala", kazala je Manojlović.

Sve se zaboravi...

Ona je napomenula da u slučajevima trovanja samo Komunalna policija izlazi na teren, i da nema istrage policije i izlaska veterinarske inspekcije na lice mjesta.

"Sve se svodi na izlazak Komunalne policije i automatski se sve zaboravlja", kazala je ona i upitala da li je dovoljno zabrinjavajuće za državne institucije to što se u svakom gradu javljaju ovakvi slučajevi.

Manojlović je kazala da će zahtijevati da se pokrene istraga povodom tog sluča.

Bonus video: