Pejović i Kažić ne znaju za mobing na Atlasu

Ilić je tužila "Atlas" zbog šikaniranja, smanjivanja plate, prinudnog potpisivanja aneksa ugovora o radu, duševnih bolova i povrede prava ličnosti i traži obeštećenje od 20.000 eura
53 pregleda 0 komentar(a)
atlas tv, Foto: Facebook
atlas tv, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.04.2012. 07:48h

Urednica i novinarka dvije autorske emisije na "Atlas" televiziji Duška Pejović i IT menadžer te medijske kuće Drago Kažić su naveli juče u podgoričkom Osnovnom sudu da nikada nijesu prisustvovali bilo kakvom vidu diskriminacije prema bivšoj portparolki te televizije Sonji Ilić, te da im nije poznato da je iko u toj medijskoj kući bio diskriminisan.

Ilić je tužila "Atlas" zbog šikaniranja, smanjivanja plate, prinudnog potpisivanja aneksa ugovora o radu, duševnih bolova i povrede prava ličnosti i traži obeštećenje od 20.000 eura.

Pejović i Kažić su naveli da u "Atlasu" imaju ugovore o radu na neodređeno vrijeme, da su jednom potpisali anekse tih ugovora kojima im je smanjena plata, da su sa Ilić povremeno kontaktirali u vezi posla.

Pejović je ispričala da je neposredno radila sa Ilić dvije sedmice, kada je ona, na osnovu usmenog dogovora između njih dvije i bivše izvršne direktorke Tatjane Obradović, prešla kod nje u informativnu redakciju.

"Ilić je završila novinarstvo, i sama je željela da se bavi tim poslom, pa joj je Obradović predložila da proba u informativnoj redakciji. Ona je dolazila na posao kraće vrijeme, odjednom je prestala da se pojavljuje, a obavijestili su me da je na bolovanju", navela je Pejović.

Ona je dodala da joj se Ilić ranije žalila na to da su je preraspodijelili na drugo radno mjesto bez papira, ali da je to bilo u periodu prije dolaska Obradović.

Ilić je ranije u sudu tvrdila da su joj u toj medijskoj kući zagorčavale život upravo Obradović i kreativna direktorka “Atlasa” Meliha Ramusović.

Sličan proces u podgoričkom Osnovnom sudu pokrenule su i voditeljke ukinute emisije “Glamur noar”, Jelena Filipović, Olivera Čolović i Milica Marković koje od Atlas televizije traže obeštećenje od 75.000 eura.

Zabranila suknje i dekolte

Pejović je, na pitanje suda da li je na "Atlasu" postojao neki kodeks oblačenja, dok je izvršna direktorka bila Obradović, rekla da postoji interni kodeks oblačenja, te da upravo u to vrijeme poslat na mejlu svim zaposlenima, sa upozorenjem da će biti sankcionisani oni koji ga ne poštuju.

"To je da se ne smiju nositi šortsevi, bermude, kratke suknje, dekoltei, otvorene sandale. U informativnoj redakciji su svi zaposleni bili obučeni po kodeksu, pa i Ilić. Ona se nikada nije žalila da je neko primoravao i govorio joj na koji način da se oblači na poslu", navela je Pejović.

Bonus video: