Od juna regionalna deponija na Možuri

Namjera je da se na deponiji izgradi i postrojenje za reciklažu, kako bi se produžio životni vijek deponije
0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ulcinj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.04.2012. 14:16h

Regionalna sanitarna deponija na Možuri trebalo bi da bude u funkciji od juna, kazao je tehnički direktor Regionalnog vodovoda, Puniša Pavićević, navodeći da se poštuje ugovorena dinamika radova.Pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma Siniša Stanković, predstavnici lokalnih uprava Bara i Ulcinja, Regionalnog vodovoda, ministarstava finansija i ekonomije razgovarali su danas u Baru o napretku izgradnje deponije i stvaranju administrativnih preduslova, da odmah po okončanju radova počne sa radom preduzeće zaduženo za upravljanje tim objektom.Pavićević je kazao da se poštuje ugovorena dinamika radova i da će do juna biti završeni.“Građevinski radovi se privode kraju, a u ovom trenutku najintenzivnije se radi na zaštiti terena i ozelenjavanju. U toku je obezbjeđivanje neophodne infrastrukture za deponiju – probijen je put čije asfaltiranje će početi tokom maja, kao i priključivanje energetskih vodova”, rekao je on.

"Sve po planu"Pavićević je naveo da je veći dio opreme za deponiju pristigao, a uskoro se očekuje i ostatak kao i njeno testiranje.

“Sve aktivnosti teku po planu, pa se očekuje da će deponija biti u funkciji tokom juna“.

Namjera je da se na deponiji izgradi i postrojenje za reciklažu, kako bi se produžio životni vijek deponije

U planu i postrojenje za reciklažuPredsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević podsjetio je da je za barsku i ulcinjsku lokalnu upravu deponija od vitalne važnosti. “S obzirom da su Bar i Ulcinj gradovi u kojima je turizam prioritetna privredna djelatnost, moramo da obezbijedimo kvalitetnu zaštitu životne sredine. Zbog toga sa nestrpljenjem očekujemo završetak radova i trajno rješavanje pitanja odlaganja čvrstog otpada“, kazao je Pavićević.Prema njegovim riječima, namjera je da se na deponiji izgradi i postrojenje za reciklažu, kako bi se produžio životni vijek deponije, i istovremeno zadovoljili kriterijume Evropske unije.

Bonus video: