Englezi prvi gosti na Svetom Stefanu

Proteklog vikenda grad hotel je posjetilo više od 500 građana i gostiju kako bi se uvjerili šta je sve učinjeno prethodnih pet godina na rekonstrukciji
73 pregleda 0 komentar(a)
sveti stefan, Foto: Arhiva "Vijesti"
sveti stefan, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.04.2012. 10:06h

Hotel Sveti Stefan danas će primiti prve goste, koji će doputovati iz Engleske.

Iz kompanije Adriatik propertis agenciji Mina-business je saopšteno da će narednih sedmica na Sveti Stefan doći i turisti iz Amerike i Rusije.

Od ukupno 50 apartmana koji su obnovljeni, biće za sada otvoreno 35, ali je neizvjesno da li će, kako je najavljeno, do početka juna biti okončani svi radovi na bloku 25, gdje se nalazi i porušena crkva Aleksandra Nevskog, na nakadašnjoj velikoj terasi hotela.

Tokom prethodna dva dana, za vrijeme vikenda, grad hotel Sveti Stefan je posjetilo više od 500 građana i gostiju kako bi se uvjerili šta je sve učinjeno prethodnih pet godina na rekonstrukciji ovog nekada najpopularnijeg ljetovališta na Mediteranu.

Sveti Stefan će ponovo biti najskuplje ljetovalište na Jadranu, jer će dnevni najam apartmana koštati od 700 do 2.500 eura, koliko će dnevno koštati boravak u nekadašnjoj čuvenoj Vili 118, u kojoj su se odmarale mnoge poznate svjetske ličnosti.

Vlada je početkom 2007. nekada najprestižnije crnogorske hotele Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža dala u zakup na 30 godina singapurskoj kompaniji Aman rizorts. Rekonstrukciju poznatog ljetovališta od Amana je kasnije preuzela grčka Restis grupa.

Bonus video: