Neki službenici ZIKS-a dobro zarađuju od nečasnih poslova

"Pojedine kolege prelaze granicu i čine usluge zatvorenicima, koje nisu bezazlene", kazao je u razgovoru za "Vijesti" jedan od službenika
0 komentar(a)
ZIKS, Zatvor, Foto: Zoran Đurić
ZIKS, Zatvor, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.04.2012. 02:28h

Sprega između osuđenih ili pritvorenika i nekih zaposlenih u ZIKS-u velika su prepreka u uspostavljanju funkcionalnosti ove ustanove. Logično je da bi tu trebalo da postoji granica, makar neka koja se mora poštovati po pravilniku službe, ali stvari su se izmjenile. Pojedine kolege prelaze granicu i čine usluge zatvorenicima, koje nisu bezazlene, a nekada im za to i naplaćuju, , kazao je u razgovoru za "Vijesti" jedan od službenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, koji je insistirao na anonimnosti.

"Zbog toga se svaki put kad krećem na posao pitam da li da oblačim uniformu i izjednačim se sa onima koji se bave takvim radnjama i koji su obesmislili ovu službu ili da napustim posao, a zadržim dostojanstvo”, rekao je sagovornik "Vijesti".

On tvrdi da je zatvor u Spužu postao velika berza, na kojoj se trguje svim i svačim i gdje sve ima svoju cijenu.

Zvaničan odgovor na optužbe jednog od službenika nije bilo moguće dobiti od direktora ZIKS-a Milana Radovića

Zvaničan odgovor na optužbe jednog od službenika u subotu nije bilo moguće dobiti od direktora ZIKS-a Milana Radovića.

On nije odgovarao na poziv novinara "Vijesti" uprkos tome što mu je porukom pojašnjeno kakvi se odgovori i povodom čega od njega traže.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: