Palmer: Brutalni napad na novinarku "Vijesti" podsjeća nas koliko su važne medijske slobode

"Slobodni mediji su osnova za demokratiju. Sve institucije u tome moraju da imaju svoju ulogu. Stranke na vlasti u tome treba da predvode, demokratski procesi treba dalje da se razvijaju", rekao je Palmer
136 pregleda 9 komentar(a)
Metju Palmer, Milo Đukanović, Foto: Vuk Lajović
Metju Palmer, Milo Đukanović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.05.2018. 09:21h

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer kazao je da je Crna Gora predvodi proces evropskih integracija u regionu, ali Podgorica mora da se ponovo fokusira na zatvaranje poglavlja i sprovodi ključne reforme koje će iskorijeniti organizovani kriminal i unaprijediti ekonomiju.

"Brutalni napad na novinarku "Vijesti" ovoga mjeseca podsjeća nas koliko su važne medijske slobode i podsjeća nas na važnu ulogu koju imaju mediji i odgovornosti koje treba da imaju političari. Crna Gora treba da podstiče atmosferu okruženja u kome mediji imaju slobodu da vrše svoju ulogu", kazao je Palmer na otvaranju 2bs foruma u Budvi.

Prema njegovim riječima sloboda medija nije samo fraza.

"Slobodni mediji su osnova za demokratiju. Sve institucije u tome moraju da imaju svoju ulogu. Stranke na vlasti u tome treba da predvode, demokratski procesi treba dalje da se razvijaju. Van Vlade, organicije treba da budu aktivne, štampa treba da izvještava tačno i profesionalno, da pravi razliku između mišljenja i vijesti. Građani treba da pozivaju vlast na odgovornost", naglasio je Palmer.

Bonus video: